Uniflex Bemanning klara för Jobbmässan 2017


Posted 2016-11-20 in Näringsliv

Uniflex föddes ur bemanningsföretaget Poolia 2002 och har sedan dess framgångsrikt förmedlat lämplig arbetskraft till företag runt om i Sverige.

 

Det handlar främst om enklare tjänstemannatjänster samt arbeten inom lager, industri och callcenterverksamheter. I vår är man återigen med på Jobbmässan på Conventum och det börjar bli svårt att föreställa sig en jobbmässa utan företaget.

– Vi har varit med sedan starten och har bara bra erfarenheter. Det har gett oss väldigt mycket, annars skulle vi inte vara med år efter år, säger Anna Reinholdsson som är Affärsområdeschef på Uniflex bemanning i Örebro.

En del undviker bemanningsföretag under föreställningen att det bara handlar om kortare uppdrag utan tryggheten man får från en tillsvidareanställning. Anna Reinholdsson tycker dock inte riktigt att den bilden stämmer.

– Kommer man in hos oss och uppdraget tar slut så har vi ändå ett stort antal uppdragsgivare man kan komma vidare till och det är väldigt roligt att vi kan göra så. Den största delen av våra anställda har tillsvidaretjänster idag för man ska komma ihåg, att oavsett uppdrag så är man tillsvidareanställd efter sex månader.

En annan fördel hon lyfter fram är vad det betyder för den arbetssökandes cv.

– Vi jobbar väldigt brett, allt ifrån tåg till korv kan man säga, och vi lägger hela tiden ett personalpussel. Rätt kompetens på rätt plats. Har man varit på Uniflex i tre år och arbetat på fem ställen så är det en jättemerit. Sedan bygger man även upp ett eget kontaktnät och det är ofta lättare att få drömjobbet om man redan har ett arbete.

Anna berättar vidare att hon idag möter personer som tidigare varit Uniflexanställda och jobbat sig upp inom ett företag och nu själva blivit beställande kunder till Uniflex.

 

Hur är läget på arbetsmarknaden ut inom era branscher?

– Vi ser en positiv trend just nu där läget känns ganska stabilt. Samtidigt efterfrågar våra kunder stabil arbetskraft och det är en utmaning för oss att hitta rätt kompetens.

 

 

Det här är Jobbmässan 2017

Jobbmässan 2017 äger rum på Conventum Arena den 1 mars 2017 och är öppen mellan klockan 11 och 16. Mässan startade 2006 och anordnades från början två gånger per år men numera är det en mässa om året. Jobbmässan tar i snitt emot 6 500 besökare och av cirka 110 utställare är det 80 stycken rekryterande företag och 30 utbildningsanordnare. Enligt utvärderingar gjorda med utställarna genererar mässan 500-700 nya jobb och 400-500 utbildningsplatser.

Är du som företagare intresserad av att delta på Jobbmässan kan du kontakta Thomas Strömberg på 019-21 19 20 eller Roger Larsson på 010-486 60 80.

Mer information hittar du på www.orebro.se/4466.html.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.