Albumaktuella Norlie & KKV till Ritz

Text: Thomas Helsing Foto: Ninja Hanna
Posted 2019-12-03 in Musik, Nöje

Norlie & KKV
Casinotopp banner

Vi har tappat räkningen på vilken gång i ordningen som Norlie & KKV står på Ritz scen, däremot vet vi att de alltid bjuder på en show med hög klass.

 

Med låtar som ”Tröjan du hatar” och ”Din idiot” har de för alltid skrivit in sig i den svenska hiphop-historien och vem kan låta bli att börja nynna med när man hör brottarhiten ”Ingen annan rör mig som du”?

I livet utanför rampljuset heter de egentligen Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag och de båda träffades redan 2008. Under gymnasietiden gjorde de ett låtsamarbete som uppenbarligen blev lyckat för sedan dess har de fortsatt göra musik ihop.

2012 blev något utav ett genombrottsår då de bland annat knep priset ”Årets nykomling” på P3 guld-galan året efter. Norlie & KKV har hittat en smått unik nisch med sin kombo av rap som de kryddar med stilar som pop, house, techno och inte minst rock.

Duon har hunnit med att släppa en lång rad singlar och tre album; debuten ”Snart” 2013, ”Alla våra låtar” som kom 2016 och nådde en fin femte plats på Sverigetopplistan och så årets släpp ”Se på oss” som kom i somras.

– Det ska bli helt otroligt att framföra den live för er. Det var längesedan vi såg fram emot något så mycket som vi gör nu, sa duon inför sommarens turné som nu följs upp denna vinter.

Lita på att det är två taggade killar som kommer till Ritz nu på fredag den 6 december. Entrépriset är 140 kronor och dörrarna öppnas klockan 22.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.