Annabelle


Posted 2014-10-31 in Nöje

Annabelle
Regi: John R. Leonetti
I rollerna: Ward Horton, Annabelle Wallis, Alfre Woodard, Kerry O’Malley, Brian Howe, Eric Landin, Ivar Brogger, Keira Daniels

Så här kring Alla helgons dag tänkte vi på filmredaktionen tipsa om något riktigt läskigt att se på bio. I det här fallet handlar det om en så kallad prequel – det vill säga en film som utspelar sig innan den första filmen i en filmserie.

The Conjuring var ju förra årets film för bästa skrämselhicka i biosalongen och i väntan på att del två har premiär kan man se Annabelle. Den här filmen utspelar sig alltså innan The Conjuring och visar vad den onda dockan Annabelle hade för sig innan hon hamnade i Ron Livingstones skåp.

Här hamnar vi hemma hos Mia (Annabelle Wallis) och John Gordon (Ward Horton) och när Mia fyller år får hon en mycket sällsynt docka av John. Mia samlar nämligen dockor i väntan på att själv bli mamma, vilket hon snart ska bli. Men ack den lycka som varar för evigt. En natt får de påhälsning av inbrottstjuvar som också tillhör en ockult sekt. Polisen kommer snabbt till undsättning och skjuter en av medlemmarna/inbrottstjuvarna när hon håller i den sällsynta dockan. Mia och Gordon flyttar dock från huset och in i en lägenhet efter den makabra händelsen. Det är då det börjar hända saker som de aldrig trodde att de skulle få uppleva.

Annabelle är som sagt en film som utspelar sig innan The Conjouring och den är också är snäppet sämre. Därmed inte sagt att den på något sätt är dålig. Om The Conjouring fick en klar femma får Annabelle en klar fyra i betyg. Här finns det några riktigt otäcka scener och är man det minsta lilla känsligt för otäcka filmer ska man undvika Annabelle. Faktum är att min sambo, som gillar skräckfilm, faktiskt hade svårt att sova efter att ha sett filmen.

 

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.