Årets indiecomeback till Satin nästa år


Posted 2018-12-18 in Musik, Nöje

Florence Valentin

Dagarna före Lucia släpptes en liten bomb. Eller bomb och bomb, förresten. Sångaren Love Antell avslöjade i huvudstadens P4 redan för ett par månader sedan att hans gamla band Florence Valentin skulle återförenas.

 

Men ändå, ’boom’ – om du inte hade hört det innan har du nu fått en liten julbomb.

Det nya nu är att det blir turné förutom det man tidigare skvallrat om: att det blir nytt material, det första på 10 år.

– Vi träffades en helg och så blev det massa låtar. Så kan det vara med gamla vänner och när det känns att det är dags så är det bara att göra det. Vi går in i studion och spelar in så kommer det ut nästa år. Då firar vi tio år sedan vi senast släppte något, sa Antell till P4 Stockholm.

Men vilka var Florence Valentin? Jo, de klev upp på banan under tidigt 2000-tal och orsakade visst ståhej med sin debutsingel ”Allt dom bygger upp ska vi meja ner”. En debut-ep senare med samma namn och det stod klart att den svenska indiescenen fått en ny favorit.

Totalt blev det tre album och en jäkla massa turnerande mellan 2004 och 2009. Det spåret återupptar bandet nästa år med ny skiva och en turné som bland annat tar dem till Örebro. Den 29 mars spelar Florence Valentin på Satin och biljetterna släpptes redan den 12 december.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.