Årets spelare i ÖSK utses när klubben firar av säsongen

Text: Thomas Helsing
Posted 2019-11-08 in Leva & Bo, Nöje, Örebro SK, Sport

Årets spelare i ÖSK

Den 2 november klockan 13 spelades den sista omgången av årets Allsvenska. Djurgården tog hem SM-bucklan detta år medan Örebro SK knep en ganska väntad mittenplacering. Nästa vecka firar klubben bland annat Årets spelar i ÖSK med en glittrande gala för såväl spelare som ledare och fans den 13 november.

 

I år satsar ÖSK på ett nygammalt upplägg. Tidigare har det kallats ’Säsongsavslutning’ men i år höjer man ambitionen och kallar det för en gala istället. Platsen är glittriga Satin och det är förstås ett bra val av lokal. Tanken är att du som supporter ska kunna köpa en biljett och sedan mingla runt med spelare och ledare från klubben. I biljettpriset ingår inträde, en välkomstdrink samt plockmat. Och dessutom delas det ut priser som exempelvis Årets spelar i ÖSK.

Under kvällen kommer det att delas ut priser till spelare och där ligger någon som målvakten Oskar Jansson bra till för att ta hem priset för Årets spelare i ÖSK. Men det finns förstås fler som bör nämnas i den diskussionen. Den till Saudiarabien flyktade Carlos Strandberg och hans 11 mål och 1 assist på 20 matcher ska naturligtvis vara med. Att Filip Rogic mäktade med lika många poäng på samma antal matcher, fördelade på 8 mål och 4 assist, är förstås också något man inte kan ignorera.

Även Filip Rogic har som bekant lämnat Örebro SK och återfinns numera i ryska FC Orenburg. Just Rogic är på sikt kanske den mest kännbara förlusten för den svartvita klubben. Hans uppoffrande spelstil, ihop med sin förmåga att springa oförtrutet långt in på stopptid, har gjort honom till en äkta svartvit hjälte på läktarna. Och detta bara på 2,5 säsong.

Ska vi peta in några jokrar i potten till det priset? Vad sägs om guldkalven Jake Larsson för den vårsäsong där han till synes flöt fram och producerade 7 mål och 2 assist fram till slutet av sommaren. Och nästan omvända siffror för Martin Broberg med sina 2 mål och 6 assist.

Allt är förstås inte poäng heller. Hur värdesätter man Kevin Wrights alltmer växande hot med sina löpningar på vänsterkanten? Eller Albin Granlunds stabilitet i backlinjen, oavsett om det handlat om fyrbacks- eller trebackslinje?

Och hur är det med ”ungtupparna” i årets trupp? Ska man dela ut ett pris av typen Årets genombrott är troligen Jake Larsson förstahandsvalet, men bakom honom? Niclas Bergmark har blivit omskriven. Mycket av det är förstås för släktskapet med legendaren Orvar Bergmark. Och det är väl också en av få gånger som mediastrålkastarna lyst på en U21-match i år. Niclas mötte nämligen för första gången ett annat barnbarn till Orvar när ÖSK:s U21-lag tog emot Djurgårdens dito. Surt nog blev det Djurgårdens Adam Bergmark Wiberg som avgjorde den matchen. Efteråt sa de att de ville spela med varandra i framtiden och man får väl hoppas att Niclas kan övertala Adam att flytta till Örebro och inte tvärtom.

En annan ung talang är Helmer Andersson som har fått spela i två matcher hittills i årets Allsvenska. Han har förstås också en ÖSK-legend att brås på då hans pappa heter Thomas Andersson. Om Thomas inte skrev in sig i alla svartvita hjärtan genom sina 18 år och nästan 400 matcher för klubben så gjorde han det definitivt när han i sin sista match avslutade med att leda klubben tillbaka till Allsvenskan 2006. Han fick avsluta den matchen med ett blödande sår i pannan och fick därefter smeknamnet Kapten Blod av fansen. Nu kan man ju hoppas att sonen Helmer inte behöver utstå blodsutgjutelse för att vinna publikens respekt. Och sett till utvecklingen och hans framfart i ungdomslandslagen har han alla möjligheter att vinna respekt på egna meriter.

Avslutningsvis kan man inte skriva en text om framträdande spelare i årets Örebro SK utan att ta med några rader om lagkaptenen och kulturbäraren Nordin Gerzic. Förutom den där sejouren till IFK Göteborg har han varit klubben trogen sedan 2007 och den här säsongen har åtminstone undertecknad sett honom agera allt oftare på ett sätt vi inte varit så bortskämda med de senaste säsongerna. Och då har han ändå hållit en miniminivå hela tiden som få lag är bortskämda med. Kanske är det delvis ett kvitto på det att klubben valt att förlänga hans kontrakt även över nästa säsong?

Så vem blir Årets spelare i ÖSK på galan den 13 november? Det finns i alla fall kandidater. Är du sugen på att uppleva galan på plats på Satin hittar du biljettlänk på ÖSK:s webbplats. Dörrarna öppnar 18.30 och eventet har en åldersgräns på 18 år.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.