Bli volontär på Live at Heart

Text: Ulf Hjelting Bild: Pressfoto
Posted 12 månader sedan in Kultur, Leva & Bo, Musik, Nöje

Casinotopp banner

200 band och artister och 47 filmer. Lägg till detta 45 seminarier och du har Live at Heart.

 

Utan sina volontärer vore festivalen i stort sätt omöjlig att genomföra.

– Att vara volontär på Live at Heart är ett utmärkt sätt att både skaffa sig erfarenhet om hur en sådan här festival fungerar och att kunna knyta kontakter, säger Emelie Jönsson som är projektledare och samordnare för volontärerna på Live at Heart.

Cirka 100 volontärer är det som får den här festivalen att rulla och fungera. Och som sådan jobbar man i regel ett längre eller två kortare pass.

Det finns flera olika arbetsuppgifter att välja mellan som volontär. Den mest centrala rollen är som festivalvärd. Där är man festivalens ansikte utåt och bemannar någon av festivalens spelställen. I arbetsuppgifterna ingår att kolla festivalpass, svara på frågor och att vara en guide för besökarna.

Vill man jobba med logistik kretsar arbetet kring transporter av både artister och utrustning mellan spelplatser och till och från flyget. Dessutom finns det skräddarsydda roller för den som gillar att fotografera, filma eller att skriva då festivalen både ska dokumenteras och skrivas om i sociala medier.

– Det är viktigt att man har kul samtidigt som man arbetar. Som volontär får man ett festivalband så att man kan besöka festivalen när man inte jobbar. Jag har själv varit volontär tidigare och det bästa med det är glädjen och gemenskapen – och så musiken förstås.

För att kunna bli volontär måste du ha fyllt 18 år innan festivalen börjar 2 september och sista ansökningsdag för att bli volontär på årets Live at Heart är den 31 augusti.

De som blir volontärer får givetvis ett festivalpass så att de kan besöka festivalen även när de inte arbetar. Årets Live at Heart genomförs den 2 till 8 september.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.