Carlos Strandberg vill sätta avtryck i ÖSK

Text: Anders Björk Foto: Pressbild
Posted 2019-04-14 in Leva & Bo, Nöje, Örebro SK, Sport

Carlos strandberg

Något oväntat rodde ÖSK en utlåning av välmeriterade Carlos Strandberg i hamn. Det var snabba puckar när han blev klar för ett lån på tre månader till ÖSK.

 

Han anlände till staden nån dag efter att övergången bekräftades och gjorde sin första träning direkt. Men debuten mot Djurgårdens IF på Behrn Arena blev inte rolig, vare sig för Carlos eller ÖSK.

– Jag hade brist på speltid i Malmö FF och hade en bra kommunikation med klubben om det. Min agent tog då kontakt med ÖSK och nu är jag här, säger Strandberg efter sin första träning som ÖSK:are.

Carlos mamma är från Mocambique och hans pappa från Sverige. Själv är han född och uppväxt i Göteborg och spelade sina första 15 år i Hisingsbacka FC innan han värvades till BK Häcken. Trots sin unga ålder, fyllde 23 år 14 april, har han hunnit med en hel del. Han fick som 17-åring göra allsvensk debut i BK Häcken. Det blev tio mål på 34 matcher där innan han som 18-åring värvades till CSKA Moskva. Två år senare köpte Malmö FF ”hem” honom igen till Sverige.

Han har även varit utlånad till AIK och gjort många mål för Sveriges U-21 landslag, 13 baljor på 18 matcher mellan 2015 och 2018 i blågult. Även om Carlos har skött sig hyfsat i Malmö FF har han haft svårt att ta en ordinarie tröja i den stjärnfyllda konkurrensen, så han suktar efter speltid.

– Jag ser positivt på att komma hit. ÖSK är en bra klubb och det finns alla förutsättningar för mig att dra nytta av tiden här, fastslås.

 

I MFF är det betydligt mer stjärntätt. I ÖSK sticker du ut mer. Hur känner du för det?

– Jag tänker inte på det sättet. I alla lag finns det en konkurrenssituation och man vill alltid spela, oavsett om det är i Malmö eller här i Örebro och för mig handlar det om att ge järnet i Örebro.

Lånet sträcker sig till 17 juli, vad som händer efter det är oklart i nuläget.

– Jag tar det dag för dag och sen när låneavtalet är slut får vi se vart vi landar och vad ÖSK och MFF tänker då. Just nu är jag bara glad över att vara här och vill ta tillvara på den här möjligheten.

Carlos Strandberg beskriver sig själv som en stark djupledslöpare som även är vass i straffområdet. Utan tvekan har han egenskaper som tidigare saknats i truppen och några undermåliga insatser från ÖSK innan hans tillträde gjorde att stora frågetecken tornade upp sig, framförallt gällande lagets offensiv.

Två dagar efter vår träff fanns Carlos Strandberg med från start i hemmapremiären mot Djurgårdens IF. Det blev ingen kul debut. ÖSK föll med klara 3-0 och hade återigen väldigt svårt att skapa nåt framåt. Från läktarplats såg det ut som att Strandberg inte fick mycket att jobba med då Djurgården dominerade stort. Men han var ändå självkritisk efter matchen.

– Jag kom inte upp i nivå. Att det här var första matchen är inget jag kan skylla på. Det här var inte bra helt enkelt, sade anfallaren om sin insats.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.