Creedence tribute och Smokie till Karlskoga

Text: Ulf Hjelting Bild: Pressbild
Posted 2019-06-20 in Musik, Nöje

Creedence tribute
Casinotopp banner

Sommarens största nostalgikonsert i Karlskoga är bokad på Lunedets camping den 19 juli med Smokie och Creedence tribute. Detta blir garanterat en kväll med låtar som “Living next door to Alice” och “Fortunate Son”.

 

Den 19 juli på Lunedets camping blir en sommarkväll som kommer att innehålla flera hits på samma scen. Creedence tribute har under fyra succéartade år och utsålda konserthus turnerat runt om i hela landet med en magnifik hyllningsshow till Creedence clearwater revival. Creedence tribute är både röstmässigt och musikaliskt så nära originalet det går att komma, om man blundar, med tanke på John Fogertys sångröst.
Allt startade med en hyllningskonsert i Mariestad 2013. Sedan har det rullat på för grabbarna i Creedence tribute.

Nämn det coverband som inte någon gång råkat ut för att det står en drängfull individ och gallskriker ”kööör nått med Cliiiidensche!” framför scenen. Oftast är den som skriker detta så oerhört packad och gasad att han (det är alltid en han) inte kan uttala ordet Creedence utan att sluddra.

– Jo, det där känner man allt igen. Det har hänt, haha, säger gitarristen Markus Wikström.

Förutom Markus deltar även sångaren Tony Malmberg och basisten Anders ”Fjopp” Nilsson när vi ska prata om Creedence tribute.

– Allt började med att jag blev uppringd av Torbjörn Jansson, som jag lirat med tidigare, och han frågade om jag ville vara med på en hyllningskonsert för Creedence clearwater revival och John Fogerty. Visst, varför inte svarade jag och det blev en succé, berättar Tony Malmberg om hur allt började.

En konsert blev en till och en till och en till och… till slut blev det en turné. Första turnén gjorde de 2014.

– Det finns ett tributeband i USA som kallar sig Fortunate son. Det kör all-in som lookalikes. Det gör inte vi. Vi koncentrerar oss på musiken.

 

Smokie upplever just nu något av en revival med utsålda konserter över hela världen (Europa och Australien i år) med turnén The Golden hits tour. Denna turné innehåller givetvis massor med hits som bland annat “Needles and pins”, “Lay back in the arms of someone”, “Living next door to Alice”, “Oh Carol” och “Stumblin’ in”.

Bandet bildades redan i början av 60-talet men hade namn som bland annat “The Yen”, “The Sphynx”, “Essence” och “Kindness” innan de bytte namn till Smokey som sedan blev Smokie 1975. Idag finns en originalmedlem kvar – basisten Terry Uttley. Storhetstiden för Smokie varade från sent 70-tal till tidigt 80-tal.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.