Den skalliga frisören


Posted 2012-10-02 in Nöje

Den skalliga frisören
Regi: Susanne Bier
I rollerna: Trine Dyrholm, Pierce Brosnan, Kim Bodnia

En otrogen man, ett stundande bröllop i Italien och en avslutad cancerbehandling. Det är huvudingredienserna i Susanne Biers romantiska komedi Den skalliga frisören – kanske inte saker man direkt förknippar med komedi. Huvudtemat i filmen kretsar dock runt att hitta lyckan och kärleken i livet.

Ett antal livsöden vävs ihop med ett bröllop i italienska Sorrento som kuliss. Där möts också brudgummens engelske far Philip (Pierce Brosnan) och brudens mor Ida (Trine Dyrholm) för första gången. Eller, rättare sagt, de träffades redan i parkeringshuset på flygplatsen, fast det uppdagas först i mötet på bröllopet. Den skalliga frisören är vad man skulle kunna beskriva som en feelgoodfilm kryddat med en knivsudd förväxlingskomedi. Det är dock lite förbryllande att Pierce Brosnan pratar engelska och Trine Dyrholm svarar på danska – fast samma symptom finns ju också i tv-serien Lilyhammer … I filmens värd är allt möjligt.

Filmbolaget Nordisk Film har själva jämfört Den skalliga frisören med Mike Newells Fyra bröllop och en begravning och nej, den kvaliteten når inte Susanne Biers film, även om det också här pendlar som en bergochdalbana mellan gråt och skratt. Pierce Brosnan är inte heller någon Hugh Grant, vilket bör poängteras både en och två gånger. I övrigt står Den skalliga frisören på helt egna ben och levererar trevlig dansk komedi med vissa inslag av torr engelsk humor.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.