ÖSK lånar in anfallare

Text: Thomas Helsing Foto: Pressbild
Posted 2020-08-25 in Leva & Bo, Näringsliv, Nöje, Örebro SK, Sport

Deniz Hümmet till ÖSK

Deniz Hümmet till ÖSK! Idag blev det klart med ett lån av anfallaren från seriekollegan Elfsborg på ett avtal som sträcker sig året ut.

 

Malmö FF-fostrade Deniz Hümmet blev utlandsproffs 2015 i franska Troyes där han spelade i två år innan flyttlasset vände hem till Sverige igen och Gefle IF innan han bytte till Trelleborgs FF säsongen 2018.

Inför säsongen 2019 värvades han till Elfsborgs IF där han spelat sedan dess. Hümmet beskrivs som en stark, offensiv spelare med erfarenhet från de turkiska ungdomslandslagen.

– Vi har sedan början av fönstret arbetat med att kartlägga spelare för att förstärka truppen med fokus på de offensiva positionerna. Efter en bra dialog med IF Elfsborg känns det väldigt bra att få hit Deniz som är en spelare med egenskaper som vi kommer ha stor nytta av. Deniz är duktig i sitt offensiva kombinationsspel, bra runt motståndarens straffområde och har en karaktär som vi kommer få stor nytta av. Han är användbar på många positioner och ger oss fler offensiva alternativ, något som kommer gynna oss under hösten, säger Axel Kjäll, manager i ÖSK Fotboll i ett pressmeddelande.

Deniz Hümmet ansluter till ÖSK redan under tisdagen då han gör sin första träning med laget och kommer att vara spelklar till söndagens allsvenska match mot IFK Norrköping hemma på Behrn arena.

 

Deniz Hümmet

Född: 1996-09-13
Längd: 189 cm
Position: Anfallare
Tidigare klubbar: Malmö FF, Troyes, Gefle IF, Trelleborgs FF, If Elfsborg

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.