En framtida svartvit speldirigent och ledare

Text: Thomas Helsing Foto: Msun.se
Posted 2021-05-01 in Nöje, Örebro SK, Sport

Dennis Collander

Dennis Collander ser just nu ut som en av de mest spännande talangerna i Örebro SK. Medan flera yngre spelare fått speltid de senaste åren, utan att etablera sig ordentligt, så ser ynglingens status i truppen desto mer stabil ut.

 

Dennis Collander började spela fotboll tidigt och uppger att det egentligen aldrig funnits någon annan idrott på kartan, något han tillskriver det ensidiga idrottsintresset inom familjen.

– Både mamma och pappa har spelat fotboll och dessutom många i min släkt så jag har nog knappt testat någon annan sport, medger han.

Vi talas vid på telefon en eftermiddag, inte i första hand för coronasäkerhet utan för att det blivit kort om tid till deadline. Det första inbokade intervjutillfället, efter en förmiddagsträning, glömdes bort den dagen och ser man till hans aktiviteter är det förståeligt. Förutom att träna och spela fotboll på Allsvensk nivå ska han också hinna med skola och utbildning. Just den aktuella dagen fick han bråttom till ett viktigt prov i skolan och hann försvinna iväg från Behrn arena innan jag kunde lokalisera honom.

Kanske speglar den snabbheten även hans bästa egenskaper som fotbollsspelare? Så är det i alla fall när jag ber honom beskriva sig själv som fotbollsspelare.

– Jag är en ganska kvick och rapp mittfältare. Jag gillar att göra aktioner i full fart och det speglar mitt sätt att spela.

Dennis Collander medger att han kan användas både som defensiv och offensiv mittfältare men att han helst ser sig i en offensiv position. Och som offensiv spelare har kanske Örebro SK en dynamo och speldirigent i vardande, åtminstone sett till vilka hans styrkor är i den här fasen av hans utveckling.

– Det är alltid svårt att svara på vilka ens styrkor är men jag skulle säga att jag har ett bra driv med bollen och en snabbhet som gjort att jag tagit mig fram så här långt, funderar han.

 

Och svagheterna som behöver förbättras?

– Det är att kunna dra ner och dra upp tempot på egen hand och kunna styra mycket av spelet själv, konstaterar han.

Mm, det doftar lite speldirigent där och när Nordin Gerzic hamnat allt längre ned i banan behövs det verkligen någon som kan fördela bollarna längre upp på planen.

 

Hur ser du på den förra säsongen idag?

– Jag tyckte att jag tog steg i rätt riktning, men jag hade personligen mycket högre mål med säsongen. Ser jag framåt i år så är målet mer speltid och att göra en bättre insats varje gång jag spelar.

 

Hur ser du på lagets insats? Det blev till slut ändå den bästa placeringen på många år?

– Avslutningen på säsongen var vi väldigt nöjda med. Då fick vi äntligen till många delar av spelet som inte satt ordentligt under den första delen av säsongen.

 

När du värvades till klubben omnämndes du som en framtida landslagsman. Hur påverkas du av sådana hyllningar?

– Det är alldeles för tidigt att prata om landslaget nu, men det är såklart kul att höra när folk omkring en säger bra saker om en. Jag ser dock ingen anledning till att det skulle bli betungande, de säger förmodligen det här för att jag gjort något bra.

 

Du har fått agera lagkapten i ungdomslandslaget. Har du alltid haft bra ledaregenskaper eller är det något som kommit efter vägen?

– Jag tycker att jag haft det med mig sen jag var yngre. Sedan får man ut det på olika sätt på olika ställen.

 

Klicka här för fler artiklar om Örebro SK.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.