Det sätt som bettingsidor lär oss förutsägelser och matte


Posted 2020-07-21 in Nöje

Bettingsidor utan svensk licens tränar spelare att betta korrekt. Lär dig hur spelmatematik, konverteringsodds till underförstådda sannolikheter och sportbettingsalgoritmer fungerar.

 

Lär bettingsidor utan svensk licens oss något?

Spelmatematik är det alla som vill vinna i spel måste veta, speciellt i sportsbetting. Det är ingen slump att bettingsidor utan svensk licens placerar avsnitt om inlärning för nybörjare och avancerade spelare.

Med spelmatematik väljer du det bästa alternativet med de bästa oddsen. Nyckeln till succé är att veta vad du bettar på och vad sannolikheten för vinning är. Även om du är en fritidsspelare kommer du att dra stor nytta av din matematik kunskap. En professionell spelare måste veta dessa saker.

Detta är värt att veta:

 • Det finns tre format av sportodds: fraktionerad, decimal och amerikansk
 • Olika format kan konverteras till varandra
 • Betformatet kan användas för att beräkna sannolikhetsprocent
 • Spelarens uppgift är att beräkna hur mycket högre sannolikheten för händelsen i verkligheten är än sannolikheten för oddsen
 • Oddsen har alltid en bookmakers vinstmarginal

Konvertering av odds till underförstådda sannolikheter

Bettingsidor utan svensk licens ger odds i tre format:

 1. Fraktionerad (Brittisk) är skriven som 5/1.
 2. Decimalnotera värdet på den potentiella profiten per dollar av kursen. 3,00 betyder 30 dollar i utbetalning för varje 10.
 3. Amerikansk (moneyline) åtföljs av +/- tecken. Ett plus betyder en lägre sannolikhet för händelsen.

Du kan hitta verktyg online för att konvertera dessa format. Dessutom förser bettingsidor utan svensk licens sätt att byta mellan oddsformat.

Formeln för ”översättning” av odds till underförstådd sannolikhet (US):

US = Insats / Total utbetalning

Låt oss, till exempel, ta det fraktionerade oddset 6/13. Här delar vi 6 med 13 och får ca. 0,46. Multiplicera det med 100 procent och få c:a 46 procent. Det är den underförstådda sannolikheten. Ju högre värde, desto högre är sannolikheten för händelsen.

 • Decimalodds 1.20 betyder 1/1.2 x 100 = 83%
 • Amerikanskt odds -150 betyder 150 / (100+150) x 100 = 60%

Bookmakers odds förändras med tiden. Därför måste du beräkna oddsen före händelsen. Även bookmakers antaganden är inte alltid korrekta.

Underförstådd sannolikhet innebär att bookmaker aldrig lägger den verkliga sannolikheten för en händelse. De döljer kommissionen, butikens marginal i deras odds. Det vill säga utbetalningen kommer alltid att vara lägre än med de verkliga sannolikheterna som visas.

Du känner till omfånget på marginalen genom att lägga till oddsen för två lag med en grad av 1×2. Låt oss ta en match med Crystal palace mot Aston villa. Oddset skulle vara -250 till +200. Kolla den underförstådda sannolikheten:

 • Crystal Palace: -250 (underförstådd sannolikhet = 71.43%)
 • Aston Villa: +200 (underförstådd sannolikhet = 33.33%)

Summera 71,43 + 33,33 = 104,76%. Det vill säga; bookmakerns marginal läggs till 100% – 4,76%. Från bookmakerns synvinkel debiterar han 104,76 dollar för matchen och betalar 100 till spelarna. Han har fortfarande en vinst på 4,76.

Sportbettingsalgoritmer gör allt arbete?

Sportbettingsalgoritmer är fortfarande i de första utvecklingsstadierna, liksom hela AI-industrin. Men de kommer från finansbranschen där de redan har gjort betydlig framsteg. Bettare har en god chans att effektivt använda skript i sportbetting.

Algoritmer är en programkod, matematiska formler för dataanalys och utvärdering. De använder information som är tillgänglig för varje spelare:

 • Procenthalt av vinster
 • Matchar historia
 • Hörnkort, gula kort, straffspark, osv.

Avancerade verktyg som Corsi, Fenwick, Strategem hjälper dig att snabbt analysera sportstatistik. De är mer exakta när det gäller att analysera multipla faktorer än en person. Men även i slutänden behöver du fortfarande en person för att fatta rätt beslut.

Till exempel tränade projektet Bohemian.ai ett neuralt nätverk på fem europeiska ligor. Nätverket bearbetar data om tävling, odds, senaste resultat. För att minska antalet fel förbättrade man den naturliga variationerna i modellens exakthet och gjorde 100 simuleringar för varje mästerskap. Gränssnittet förser spelare med tips för maximal vinstpotential och rekommenderar det bästa spelet baserat på användarens inställningar.

Projektet Invictus.bet använde den statistiska metoden “Massans visdom” i neural nätverksträning. Denna metod har varit känt sedan åtminstone 1907 när en viss Francis Galton hade en tävling om oxvikt. Den genomsnittliga uppskattningen härledd från alla antaganden om “massan” var mer exakt än experternas uppskattning. Invictus.bet analyserar +2000 händelser per vecka och ger råd till användare baserat på +100 000 spelares åtgärder över hela världen.

Den mest förutsägbara sporten att betta på

Vilken sport är det enklaste att förutsäga? Många kommer att svara: – Det är fotboll. Egentligen är det inte särskilt förutsägbart. Först finns det tre alternativ i matchen: seger, oavgjort och nederlag. För det andra finns det 22 miljonärer på planen och allt kan hända med var och en av dem.

Det finns också för många fasta matcher i små ligor. Men om spelaren väljer matcher från några kända ligor minskar korruptionen i sannolikheten. Dessa klubbar har för mycket pengar och för gott rykte för att låta sig dras in i en korruptionsskandal. Du har redan gissat vilka vi pratar om:

 • Uefa Champions League
 • Premier League
 • La Liga
 • Bundesliga
 • Ligue 1
 • Serie A

Basket är den bästa sporten att betta på, jämfört med andra typer av sport. De flesta basketmatcher har bara två resultat och resultatet räknas av poängsystemet. Det betyder att spelarna har en bättre chans att vinna en bra bettning. Bookmakers lägger vanligtvis ganska anständiga odds på basketmatcher. En erfaren spelare kan använda statistik för att förutsäga ett brett utbud av olika bets.

Svåraste sporter att betta på

Den svåraste sporten att betta på:

 1. Hockey. Speciellt matcher i de två mest populära ligorna, NHL och KHL med helt oväntade resultat. Det kanske är värt att fästa uppmärksamhet vid ligor i Sverige, Finland, Tjeckien. Här är det hockey med mindre pengar, så sannolikheten för fasta matcher minskar.
 2. Tennis. Det är väldigt utmanande för nybörjare. Individuell idrott är starkt beroende av idrottarnas form, särskilt damtennis.
 3. Volleyboll och handboll. Här finns oväntade resultat, låga odds och tre resultat att betta på.

Bettingsidor utan svensk licens erbjuder många möjligheter för givande betting.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.