Exilörebroaren: Evelyn Schreiber


Posted 2014-05-14 in Nöje

Frimis vårevent 2019 – banner

En gång i tiden frilansade Evelyn Schreiber för Nollnitton, men sedan fyra månader är hon numera bosatt i New York. Där praktiserar hon på ett modeföretag och bloggar med adress postkodny.com.

 

Hur kommer det sig att du flyttade till New York?

– Jag började närma mig slutet av min utbildning och ville få lite praktisk erfarenhet av pr-branschen innan jag tog examen. Så jag tog kontakt med en amerikansk praktikförmedling som hjälpte mig att fixa en praktikplats som pr-assistent på ett modeföretag i New York.

 

Beskriv en typisk dag på praktiken.

– Jag bor bara några kvarter från mitt jobb, så jag promenerar dit varje morgon. Väl på kontoret tar jag hand om alla förfrågningar från tidningar som vill ha med våra produkter i sina kommande nummer och så administrerar och förbereder jag allt inför fotograferingar och olika pr-events. Det är ofta långa dagar och sena nätter på kontoret.

 

Vilka fördomar om New York har kommit på skam sedan du flyttade dit?

– Jag hade hört att New Yorkers kunde vara otrevliga och hårda i jämförelse med andra amerikaner. Men min erfarenhet är att de flesta är öppna och trevliga. Folk är oftast hårda i business men sociala och öppna privat.

 

Och vilka fördomar har besannats?

– Att det är ett tufft arbetsklimat i USA – speciellt i New York. Sen jag började jobba, för fyra månader sedan, har fem kollegor fått sparken. De blir uppsagda, plockar ihop sina grejer och går hem samma dag. Och morgonen efter kommer någon ny in och tar över deras skrivbord och fortsätter jobba, som om inget har hänt. “One day you’re in and the next day you’re out”, kan man säga.

 

Har du det bra?

– Jag har det fantastiskt bra. Praktiken har varit lärorik och jag har träffat vänner för livet. Men den romantiska bild jag hade av New York innan jag kom hit har krossats lite. Jag älskar den här staden, men det är samtidigt ganska hårt och slitsamt att bo här.

 

Vad har du upptäckt för favoritplatser i staden?

– På Manhattan gillar jag West Village, med mysiga Hudson Street och High Line Park. Och på helgerna hänger jag gärna i Williamsburg i Brooklyn, där det finns många schyssta vintagebutiker och sköna barer. Dessutom är det bara ett tunnelbanestopp från Manhattan.

 

Vad saknar du mest med Örebro?

–Min familj och mina vänner. Trots att jag träffat många fina vänner här blir det lite ensamt ibland.

Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.