Fem filmer du måste se den här julen

Foto: Pixabay
Posted 2021-01-19 in Kultur, Nöje, Sponsrat

Julen är här, precis som Tommy Körberg och Sissel Kyrkjebø sjunger i den härliga julsången med samma namn. Idag har vi långt många fler alternativ än för bara 10 år sedan med diverse streamingtjänster samt möjligheten att hyra filmer från Youtube. Att se på film den här julen har aldrig varit enklare. Nedanför listar vi fem olika filmer som kan ge timmar med underhållning i jul.

 

Emma – Romantik/Komedi (2020)

För den romantiske så kan vi rekommendera denna ny filmatisering av Jane Austens klassiker. Anya Taylor-Joy leverera en lysande Emma och kemin mellan henne och fadern, spelad av Bill Nighy är helt underbar. Dråpliga kommentar och menande blickar haglar tillsammans med diverse missförstånd.

Greenland – Action/Thriller (2020)

Som vanligt är det en amerikansk familj i centrum, barnet i familjen har naturligtvis hälsoproblem, jordens undergång är nära och kampen för överlevnad är ett faktum. Vi har här en förhållandevis underhållande och intressant kombination av Deep Impact och 2012 men betydligt bättre än 2012.

Det finns förstås en hel del så kallade plot holes som är intressanta att diskutera efteråt. Oavsett så ger Greenland ändå ett par timmars god underhållning.

Enola Holmes – Äventyr/Familjefilm (2020)

Sherlock Holmes har fått ett rejält uppsving det senaste, först med Robert Downey Jr. som mästerdetektiven i två långfilmer och sedan Benedict Cumberbatch i den populära serien från BBC. Nu har Netflix kommit ut med en film om hans syster, Enola. Henry Cavill som nu är känd för sin gestaltning av Geralt i The Witcher spelar självaste Sherlock Holmes är ju bara extra krydda på moset.

The Colour out of Space – Skräck/Sci-FI (2019)

Är du skräckfantast och inte sett denna filmen ännu så är du ute och cyklar. För den riktige Lovecraft älskaren så finns det en del saker som kanske kan gå en på nerverna. Men bland de filmatiseringar som gjorts av Lovecrafts verk är detta ändå en av de bättre.

Mupparnas Julsaga – Familjefilm/Julfilm (1992)

Inte någon direkt ny film eller speciellt seriös, men för de allra yngsta så är den riktigt mysig och det är ändå en ganska klassisk julfilm. För att vara en äldre och något fånig film så håller den ändå måttet för att få upp den där julkänslan, speciellt om ungarna tittar på den på självaste julafton.

Tröttnat på film?

Har du redan sett alla filmer vi nämnt ovan? Eller orkar du bara se två av dem? Då kan du växla med några ljudböcker från Storytel, videospel med vänner – vem vinner i Mariokart? Eller om du gillar sport kan ett bättre alternativ att underhålla dig med en liten stund också vara https://se.unibet.tv/ där du kan hitta en ny sport att följa.

Sammanfattning

Vad är julen till för om inte att umgås, ge varandra julklappar och se på härliga filmer samt äta mängder av mumsig mat. Så bädda ner er i soffan under en mysig filt och varva mys-rysig skräck med skrattanfall på hög.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.