Filmhösten på Bio Roxy


Posted 2015-08-27 in Nöje

Frimis vårevent 2019 – banner

Äntligen är sommaren slut och man kan med gott samvete krypa in i biomörkret. Hösten på Bio Roxy är fylld med godbitar för cineasten.

 

Bio Roxy börjar nu med fast månadsprogram, för att du ska kunna planera ditt biobesök i god tid, och kunna ha koll på när en film slutar gå. Du kan redan nu se tider och föreställningar ända fram till 1 oktober på deras hemsida. Så hala fram kalendern, och pricka in det du inte vill missa

Nyhet nummer två är Måndagssalongen. Det finns så många spännande och intressanta filmer som inte får plats på deras ordinarie repertoar av olika orsaker. Här visas några av dessa.

Bio Roxy har också Sverigepremiär på Jag är Ingrid 28 augusti, och i samband med att filmen visas kommer man också att erbjuda två visningar av klassikernas klassiker, Casablanca, där Ingrid Bergman spelar mot Humphrey Bogart. Och som alltid blir det en massa bra filmer hela hösten.

Klippet är en riktigt fin fransk politisk feelgood film i regi av Louis-Julien Petit. I rollerna: Olivier Barthelemy, Corinne Masiero, Pascal Demolon m.fl.
Hos lågprisbutiken Discount pressas den underbetalda personalen att arbeta allt hårdare. Flera av dem hotas dessutom av uppsägning. En kväll bestämmer sig några av dem för att starta en egen, alternativ affär och sälja det som deras arbetsgivare ändå tvingar dem att kassera – och lite till…

Far from Men
I rollerna: Viggo Mortensen, Reda Kateb m.fl.
Musik: Nick Cave & Warren Ellis
En gripande nordafrikansk drama med Viggo Mortensen i huvudrollen, baserad på novellen Gästen av Albert Camus. Algeriet 1954. Rebellerna närmar sig och världen utanför närmar sig kaos. Under en iskall vinter korsas vägarna för två män. Daru, traktens enstöriga lärare som lär barnen läsa och skriva franska, tvingas eskortera Mohamed, en bybo anklagad för mord på sin kusin, mot sitt öde. Men vägen dit är kantad av problem då de båda blir jagade av bybor ute efter summarisk rättvisa och rebellerna som vill få tillbaka sitt land, och där de båda männen hamnar mitt i korselden.

Övriga filmer som du kan se under hösten är bland annat Mandarinodlaren, Taikon, Amour Fou, Joe Hill, The Tribe, Red Army, Min vän Antoine och Funny that Way.

Totally Örebro har besökt Malmö Filmdagar och under hösten kommer du att få läsa rykande aktuella recensioner på filmer som har premiär på en biograf nära dig. Håll utkik efter recensionen på Jag är Ingrid.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.