Fira Lucia med Christmas Nights

Text: Ulf Hjelting Bild: Pressbild
Posted 2018-12-12 in Musik, Nöje

Fira Lucia med Christmas Nights

Förra året fyllde arrangemanget fem år. I år återkommer Christmas Night på självaste Lucia och årets artister är Magnus Carlsson, Elisa Lindström, Sofia Källgren och Tommy Nilsson. Plats Conventum Kongress.

 

Allt började med 2013 med Magnus Carlsson, Sonja Aldén och Jessica Andersson till att förra året innehålla den något oväntade kombination av David Lindgren, Molly Sandén och Thomas Di Leva med gästspel från Peter Jöback och Sofia Källgren. Den sammanhållande länken har i princip varit Magnus Carlsson – förutom förra året.

Det närmar sig jul och vad passar då bättre än en julkonsert? I Christmas Night möter vi både finstämda julklassiker och nya favoriter, allt paketerat av en stor ensemble. Det utlovas vackra toner, tindrande stjärnor och en del skratt.

Magnus Carlsson behöver knappast någon närmare presentation. Det räcker med att säga Barbados och Alcazar. Och en gedigen solokarriär och medverkan i både Melodifestivalen och Körslaget.

Elisa Lindström är sångerska och trumpetare inom genrerna country, dansband och pop. 2005 deltog hon i Lilla Melodifestivalen. Både 2011 och 2012 tilldelades hon utmärkelsen Guldklaven i kategorin Årets sångerska under Svenska dansbandsveckan i Malung. 2014 deltog hon i Melodifestivalen och 2016 vann hon finalen i Let´s Dance. 2017–18 har hon ingått i uppsättningen av Sound of Music på Nöjesteatern i Malmö.

Sofia Källgren hon har turnerat med Rhapsody in rock och deltagit i Melodifestivalen. Hon har även haft stora framgångar i Kina som soloartist och lånat ut son röst till Disneys filmer.

Tommy Nilsson är en legendar inom svensk musik. På 1980-talet var han stjärna i Frankrike som soloartist. Han har sjungit hårdrock i både Horizont och Easy Action. Solokarriären har både inneburit listettor på Svensktoppen som medverkan i Melodifestivalen. 2016 deltog han i tv-programmet ”Så mycket bättre”.

Räkna med en fullspäckad julshow på Conventum Kongress denna Luciakväll. Konserten beräknas till två timmar och 30 minuter inklusive paus.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.