Flyg direkt från Örebro till varmare resmål


Posted 2018-12-30 in Leva & Bo, Nöje

flyg direkt från Örebro

Januari må vara den fattigaste månaden på året men det är också en av de månader när det går att hitta riktigt billiga resor och då det är hög tid att börja tänka på sommarens semesterresa. I det läget är det ingen nackdel att det går att nå ett antal destinationer med direktflyg från Örebro Airport.

 

För att få en så bra spridning som möjligt har vi tagit med både barnvänliga alternativ och resmål som passar en bredare grupp resenärer. Boka en längre tid i förväg eller sista minuten? Ja det är upp till dig att välja det som passar bäst. Vi har tagit en titt på utbudet och ger här några tips på varmare resmål direkt från Örebro.

 

Mallorca – svenskarnas charterparadis
Hit har svenskar rest på charterresor sedan 1950-talet. Den lilla ön, som ligger öster om Iberiska halvön i Medelhavet, erbjuder långa barnvänliga sandstränder, kultur, vandringsleder, utmanande cykelvägar med magnifik utsikt och lokala marknader i kombination med ett kulinariskt kök baserat på medelhavsmat och ett aktivt nattliv för den som önskar det.

Ön är inte mer än drygt sex mil lång och cirka fyra mil bred vilket gör att det är relativt enkelt att ta sig runt ön med de lokala bussarna. Vill man styra mer själv är taxi eller att hyra bil att rekommendera. Alcudia är ett populärt resmål för barnfamiljer men här finns mycket att göra även för dem som reser utan barn. Magaluf och El Arenal ligger på varsin sida om huvudorten Palma, och lockar mycket ungdomar men även barnfamiljer och övriga resenärer.

 

Kap Verde – mångfasetterat paradis
Om man är ute efter en aktiv semester med möjligheter till kultur är Kap Verde ett spännande resmål. Här finns massor av möjligheter för friluftsliv, snorkling, vindsurfing och vandring. De tio öarna har dessutom ett rikt djur-, fågel- och reptilliv. Nio av de tio öarna är bebodda och samtliga har en speciell geografi, vilket inte gör Kap Verde till en mindre spännande destination.

Öarna, som har 350 soldagar om året, är en mix mellan afrikansk och portugisisk kultur. På ön Santiago, 15 km från huvudstaden Praia, ligger Cidade Velha som är den äldsta bosättningen på öarna och som tidigare var landet huvudstad. Riberia Grande, som är stadens ursprungliga namn finns med på Unescos lista över världsarv och hamnen var stopplats för upptäckarna Vasco da Gama och Christopher Columbus.

 

Krabi och Phuket – thailändska pärlor
Oavsett om du vill ha en mer äventyrlig semester eller bara koppla av för att sola och bada är Thailand ett utmärkt resmål. Boka en charterresa eller bara en flygstol och fixa boendet själv genom att dra nytta av Tripwise.

Både Krabi och Phuket är kända för magiska sandstränder med sammetslent kristallklart turkosfärgat hav. Från båda ställena går det att göra utflykter och ta sig mellan olika orter. Phuket är dessutom känt för sitt livliga nöjesliv i den tidigare fiskebyn Patong. Krabi så väl som Phuket passar för barnfamiljer, dyk- och friluftsintresserade samt resenärer som är ute efter en mer festfokuserad resa.

 

Sardinien – pittoreska byar och kulinariska upplevelser
Italiens nästa största ö har något för alla. Här finns härliga sandstränder, golfbanor, vandringsleder ackompanjerade av hav av lavendel och en naturrikedom som går att uppleva på få andra ställen.

Hyr en bil och gör en eller flera dagsturer upp i bergen och besök några av de pittoreska bergsbyarna med vindlande gränder. Upplev medeltidens arkitektur och ät lunch på någon trattoria och njut av de rena smakerna från de pinfärska råvarorna. Ta gärna med badkläderna och stanna till i någon badvik för ett dopp.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.