Folk at Heart – på ett hotellrum nära dig

Text: Ulf Hjelting Bild: Pressbild
Posted 2018-12-21 in Musik, Nöje

Folk at Heart

Jazz, blues, folkmusik, americana och allt där emellan. Det är vad som bjuds under Folk at Heart på Scandic Grand den 4 och 5 januari 2019.

 

Folk at Heart är ett musikarrangemang i skärningspunkt mellan föreningsliv och näringsliv. Arrangemanget är tänkt att samla enskilda musiker och band, riksorganisationer, studieförbund, lokalt föreningsliv och näringsliv på en och samma arena. Förebild för arrangemanget är Folk Alliance International.

Allt sker på Scandic Grand i Örebro där band och artister uppträder i hotellrum och på mindre scener. Musikaliskt är inriktningen akustisk traditionell musik från världens alla hörn.

Första gången Folk at Heart arrangerades var den 3–4 januari 2014. Då deltog 190 musiker om spelade sammanlagt 200 konserter på 14 scener under två dygn på hotellet. Musikerna kom från tio olika länder. Trenden har varit ökande i antal medverkande band 2015, 2016 och 2017. 2018 genomfördes arrangemanget vid Scandic Västhaga. 2019 är man åter tillbaka till den nu nyrestaurerade Scandic Grand.

Folk at Heart arrangeras av Acoustic Folk Örebro AB i samarbete med Sveriges Spelmäns Riksförbund och Kulturens bildningsverksamhet.

 

På Folk at Heart 2019 medverkar bland annat följande artister:
Akosia
Balkanizer
Bongo Band
Buckliga Boots
Chicharonnes
De tröstlösa bröderna
Erik Valtanen och Ovädret
Fans of Otherwise
DSH5
Hallo Ocean
Meadow Creek
One Little Mountain
Vincent Jedselius
Zonkey on the run
Örebro Spelmanslag

 

Utöver konserter kommer ett tiotal andra arrangemang att arrangeras. I skrivande stund är två klara:

Arrangörs- och artistmingel.
Alla artister och arrangörer kan anmäla sitt intresse att delta i den här träffen. Syftet är att på ett konkret sätt ge möjlighet att göra affärer direkt på plats.

Konsten att söka pengar som kulturarbetare.
Hur ska man tänka vid skrivande av ansökan? Vad ska man skriva? Vad ska man inte skriva? Vad är en lämplig ambitionsnivå jämfört med hur mycket pengar man söker, vikten av att hålla sig till ämnet, tips om var man kan ansöka om bidrag/sponsring med mera. Föredragshållare är Folk at Hearts festivalgeneral Andreas Svensson.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.