Foxfire


Posted 2013-05-20 in Nöje

Foxfire
Regi: Laurent Cantet
I rollerna: Raven Adamson, Madeleine Bisson, Katie Coseni

Året är 1955. Legs (Raven Adamson), Maddy (Katie Coseni) och Rita (Madeleine Bisson) protesterar mot att de som kvinnor alltid kommer i andra hand, blir betraktade som objekt och behandlade som andra klassens medborgare. Så är det både i skolan och på fritiden och detta är något de inte tänker finna sig i. Därför ingår de en systerpakt – Foxfire – och under det namnet började de bestämt att säga ifrån mot alla orättvisor och personer som behandlar dem illa. En eldsflamma som tatuering sluter också pakten, men när de en dag stjäl en bil så …

Foxfire är baserad på Joyce Carol Oates roman med samma namn och det är en synnerligen stark film som den franske regissören Laurent Cantet skapat. Det är också en film som fullkomligt sprudlar av fenomenala skådespelarinsatser och skulle kunna liknas vid en Stand by me för 2000-talet. Bli inte överraskad om flera av skådespelarna från den här filmen kommer att tillhöra Hollywoodeliten om 10–15 år.

Om det är någon film du ska se i vår så är det definitivt Foxfire – det här får bara inte missas! Laurent Cantet har bland annat varit Oscarsnominerad för sin Mellan väggarna som kom för fem år sedan och hyllades stort i filmfestivalen i Cannes. Det är min fullständiga övertygelse att Foxfire och skådespelarna i filmen kommer att hyllas på ett liknande sätt.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.