Gott för dagen – en AW-show

Text & Bild: Ulf Hjelting
Posted 2020-02-10 in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv, Nöje

Nordic Wellness 7jun-25jun
Gott för dagen
Nordic Wellness 7jun-25jun

Under sex fredagar i vår blir det AW-show på Makeriet med Marie Kühler Flack, Amanda Flack och Peter Kjellström. Dagsaktuella händelser och en hemlig gäst står på menyn för showen som de valt att kalla ”Gott för dagen”.

 

Platsen blir samma som när banden uppträder på Makeriet, dock blir speltiden för AW-showen ”Gott för dagen” en helt annan.

– Vi kommer att dra igång allt redan klockan 17.00 och så varar det vi kommer att göra i cirka 40 minuter. Biljett köpes på Tickster eller i dörren, säger Marie Kühler Flack.

Man startade redan den 24 januari och planen är att spela detta varannan vecka.

– Vi kände att det skulle bli lite för långt att åka ut till Brevens bruk, där vi brukar spela våra Hjalmar-revyer, för att ta en AW. Därför frågade vi Makeriet som tände helt på den här idén, berättar Amanda Flack.

Det bör poängteras att detta inte är någon revy i miniformat utan en show där man kommer att driva med lokala händelser och dagsaktuella företeelser. Men de tre kommer inte att vara själva. Vid pianot kommer Stephan Berg att sitta och som hjälp till att skriva manus och sketcher har de trion Peter Flack, Tomas Jennebo och Hasse Bengtsson.

– En del inslag blir av typen ”telegram” och sedan finns det massor att saker vi kan driva lite extra med. Trafiksituationen, stadsbussarna, miljöaktivister och underskottet på 80 miljoner efter att ha byggt parkeringshus vid USÖ. Det finns massor att driva med på lokal nivå och det blir nya saker varje gång. Ingen av de här sex föreställningarna kommer att bli lik den andra så det är bara att komma till Makeriet varje gång vi kör, påpekar Peter Kjellström.

 

Den där hemliga gästen ni kommer att ha med varje gång – är dessa gäster klara?

– Vi har en liten önskelista. Sedan återstår det att de även tackar ja till att komma till ”Gott för dagen”. Gästen är ju hemlig, så vi kan inte avslöja någonting.

 

Och om det blir succé, vilket alla hoppas, blir det då en återkomst under hösten eller sommaren?

– Det får vi se. Vi kör de här sex gångerna som en liten test. Sedan gör vi och Makeriet en utvärdering och sedan får vi se vad som händer, avslutar Marie Kühler Flack.

 

Sex fredagar under våren och varannan vecka blir det ”Gott för dagen” på Makeriet.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.