Hanna Järver till Satin


Posted 2018-12-12 in Musik, Nöje

Hanna Järver till Satin

Den 19 januari är det dags för P3 Guld-galan 2019 och där är vår egen Hanna Järver nominerad i kategorin ”Årets pop”. Men innan dess ska hon bland annat hinna med en spelning på Satin och Indieklubb #7.

 

Den 21 december står hon på den välbekanta scenen inne på Satin vid Stortorget. Här har hon uppträtt flera gånger och Satin har även figurerat i hennes texter på debut-ep:n ”Närke”. När den släpptes 2015 ledde den till dubbla P3 Guld-nomineringar vilket hon alltså följer upp med en ny nominering nästa år.

Fullängdsdebuten hette ”So Long” och släpptes i våras till jubel och hyllningar. ”I sina starkaste stunder är det indiepop med hög igenkänningsfaktor” skrev exempelvis Nöjesguidens recensent Sophie Winberg om skivan.

Till skillnad från ep:n försöker hon numera skapa sin musik så att den ska kunna gå att spela med fullt band på scenen.

– Jag har kört med singback och med förinspelade bakgrunder, men det blir aldrig bra live, har hon uppgett i en tidigare intervju.

Musiken är dock fortfarande stadigt grundad i electropopvärlden och mycket i hennes musik styr hon från sin keyboard och synt.

Inträdesbiljett för att se Hanna live i hjärtat av hemstaden går lös på 140 kronor men kommer du tidigt, det vill säga före klockan 22, så är det fri entré.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.