Helgen i Örebro – vecka 51


Posted 2014-12-18 in Nöje

Vi står inför den näst sista helgen för året och nu märks det i utbudet av event att julen står för dörren. Vi har som vanligt sammanställt en samling tips på hur du kan förgylla helgen. Allt från konstutställningar till rockkonserter vidare till julmarknad. Vad ska du hitta på?

 

FREDAG

Marta Bordin – Jag älskar dig ända till sommaren – Black Door Gallery

Konst

Den här helgen är det sista chansen att besöka Marta Bordins utställning på Black Door Gallery på Järntorget. Utställningen som består av konstnärens bilder går under namnet Jag älskar dig ända till sommaren.

”De flesta av oss går någon gång igenom en livskris och kommer ut på andra sidan igen. Det här är min berättelse om vägen från ren överlevnad till att börja leva igen.”

Black Door Gallery har även öppet på lördag.

Mer info: www.blackdoorgallery.se

 

Lina Selander – A continous shift of perspective – Örebro Konsthall

Konst

Lina Selanders utställning går nu in på sin femte vecka på Örebro Konsthall. Hon arbetar med film och fotografi och har ett djupt intresse för bilden som avtryck och minnesbärare. I utställningen A continuous shift of perspective visar hon några av sina senare videoverk som Silphium och Model of continuation. Örebro Konsthall har öppet även lördag och söndag.

Mer info: www.orebrokonsthall.se

 

Tribes – Örebro Teater

Teater

Föreställningen Tribes är ett varmt och existentiellt drama med komiska undertoner om familjen som kärleksfullt fängelse, om språkets betydelse för vår identitet och vikten av att hitta sin egen röst. Pjäsen hade premiär i London 2012 och har belönats med flera priser. Tribes spelas både fredag och lördag på Örebro Teater.

Mer info: www.orebrolansteater.se/forestallningar/tribes

 

Örebro Popklubb – Satin

Klubb

Örebro Popklubb är Närkes enda alternativa nattklubb där den vanliga dansmusiken är utbytt mot Håkan Hellström-klassiker och andra popdängor. Med en hejdundrande avslutningsfest tar klubben farväl av det här året. En skön stämning och dansant popmusik utlovas. Bakom skivspelarna står Dj Filip Brun och Acai.

Mer info: www.facebook.com/events/325356644331292

 

Thomas Di Leva – East West Sushi

Musik

För femtio år sedan syntes märkliga ljusfenomen på himlen över Gävle – samma natt föddes Thomas Di Leva i stan. Nu gästar han East West Sushi och kanske får örebroarna uppleva ett liknande fenomen? Med sig har han sin senaste skiva Innan solen går upp vilken har beskrivits som en avskalad samling sånger i akustisk ljudbild där Di Levas röst backas av stråkar och piano.

Mer info: www.eastwestsushi.com/event.php?event=2014-12-19-thomas-di-leva

 

 

LÖRDAG

Julkonsert – Örebro Kammarkör – S:t Nikolai kyrka

Musik

Örebro Kammarkör sjunger in julen denna helg. På lördag får du två chanser att uppleva konserten när kören intar S:t Nikolai kyrka klockan 16.00 samt klockan 19.00. Solist är Mårten Larsson och som dirigent ser vi Fred Sjöberg. På söndagseftermiddagen framförs en tredje konsert klockan 16.00.

Mer info: www.evenemang.se/örebro-kammarkör-julkonsert.html

 

Julkonsert – Oalus Petri körsångare – Olaus Petri kyrka

Musik

Även Olaus Petri kyrka anordnar en julkonsert på lördagskvällen. Här är det församlingens körsångare som sjunger in julen tillsammans med solisten Anna-Sofia Gahnfelt. De ackompanjeras av brasskvintett och orgel under ledning av Ingrid Misgeld och Mats Bertilsson. Traditionella sånger blandas med mindre kända alster till en fantastisk start på julfirandet.

Mer info: www.ticnet.se/event/julkonsert-vi-sjunger-in-julen-biljetter/350887

 

Jul för alla i Örebro – Stortorget

Välgörenhet

Juletid innebär ofta att vi tänker lite extra på de som har det svårt. På lördag kan alla som vill och kan vara med och bidra till en lite drägligare jul för Örebros hemlösa. På önskelistan står förnödenheter som konservmat som är lättöppnad, tandborste och tandkräm, deodorant, tvål, bindor, rakhyvlar och dylikt. Klockan 18.00 på lördagskvällen samlas alla paket in och delas ut och bidrar på det sättet till en lite godare jul för alla inblandade.

Mer info: www.facebook.com/events/327557840763253

 

Stratus | Royaltea – Rockbar

Musik

Lördag på Plektrum innebär levande rockmusik. Stratus har rötterna i 60- och 70-talets rocksväng. Det fullkomligt stinker Led Zeppelin, Uriah Heep och annat gôtt om dem. Ryktet säger att de släpper sin andra skiva framåt sommaren och att det under kvällen kommer att luftas en hel del nya låtar.

Dessutom spelar Örebrobandet Royaltea, som i och med spelningen släpper nytt material. Det bjuds sköna rytmer, blytunga gitarrer och coola licks.

Mer info: www.facebook.com/events/654939771289650

 

Joakim Arenius & Praise Unit – East West Sushi

Musik

Den här musikkonstellationen har tidigare tagit gospelmusik till klubbarnas dansgolv och radiokanalernas spellistor och nu har de gjort samma sak med julrepertoaren. Med sitt femmannaband och sina nio sångare lyfter de våra julklassiker till nya nivåer av intensitet och julkänsla. Energin, lekfullheten och svänget från de tidigare skivorna är kvar, men kryddas i december med julens önskan om eftertänksamhet.

Mer info: www.eastwestsushi.com/event.php?event=2014-12-20-joakim-arenius-praise-unit

 

 

SÖNDAG

Julmarknad i Wadköping

Shopping

På söndag har du sista chansen att bygga på julstämningen och kanske inhandla några julklappar i Wadköping. Vakna till, känn julstämningen, smaka den goda julmaten, hitta de unika julklapparna och träffa Tomten. Han kommer nämligen till Dockteaterhuset, där även Tomtemor befinner sig för att ha julpyssel med barnen.

Mer info: www.orebro.se/37863.html

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.