Inte så bakfulla som de önskar

Text & Bild: Ulf Hjelting
Posted 11 månader sedan in Kultur, Nöje

Frimis vårevent 2019 – banner

En viss kalabalik utbröt inför Filip och Fredriks besök på Filmstaden i Örebro under fredagen. Filip hade drullat ikull i ”badrummet” och slagit i både panna och näsben vilket till slut renderade i fem stygn. Denna skada behövde sys innan duo kunde börja prata om sin film “Tårtgeneralen”.

 

22 städer på fyra dagar. Ett digert program för duon och som, lagom till besöket på Filmstaden Örebro, orsakade kroppsskada.

Duon for in som en virvelvind på Filmstaden samtidigt som Fredrik proklamerade att Filip behövde sys innan vi kunde ses i salongen.

– Gå in och sätt er så länge. Vi kommer! ropade han i sin megafon.

Det blev en knappt kvartsfull biosalong som tog emot dem med diverse frågor om filmen.

– Fråga vad ni vill! Snart börjar bedövningen kicka in, då blir jag lös och ledig, proklamerade Filip högt och tydligt när frågorna inte kom snabbt nog. Med tillägget från Fredrik att de ”inte var så bakfulla som de önskade”.

Oavsett vad man anser så är det en sak som inte går att ta ifrån dem. De bjuder hela tiden på sig själva och kan berätta vilka pinsamheter som helst. Precis vilka som helst. Ingen censur.

– Vi sa till Persbrandt att han inte kunde ”gå med kuken fram” när han gestaltade tårtgeneralen. Vi vill ha en mer framåtlutat gång.

Anekdoterna avlöste varandra där duon bland annat framhöll Örebro som en av Sveriges vackraste städer – om inte den vackraste. Påminner lite om när domarna för saligen avsomnade musiktävlingen Korprocken proklamerade att kvällens omgång var den absolut svåraste hittills. Men, men…

Tankar finns redan på en ny film. Premiär? Med tanke på Filip och Fredriks virvelvindsfart lär den få premiär inom en mycket snar framtid.

 

Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.