Kan en elitloppsbiljett delas ut på Örebrotravet i helgen?

Foto: Wikimedia commons
Posted 9 månader sedan in Leva & Bo, Nöje

Casinotopp banner

På lördag kommer V75 till Örebrotravet och som alltid bjuder det upp till fina sportsliga förutsättningar. Trots att det råder publikförbud på landets travbanor kan man räkna med att det blir en fartfylld fest för dom fyrbenta hästarna på lördag när det kommer elitloppsaktuella ekipage för att jaga en biljett till Sveriges mest penningstinna lopp – Elitloppet.

 

Det är inte bara för hästarna det är fest på lördag, även för dom som gillar att spela på trav är det en helg att se fram emot med 75 miljoner i jackpot på V75. Vill man rygga experterna för en chans att ta del av kakan så är “ATG tillsammans” en populär spelform som innebär att man köper in sig på någon annans system.

I gulddivisionen startar bland annat Adrian Kolgjinis råämne “Tae kwon deo” som stod för en toppeninsats i årsdebuten senast från dåligt utgångsläge. Nu är läget perfekt och man väljer att rycka alla fyra skorna. Adrian Kolgjini kommer givetvis försöka att visa upp femåringen i ett skick som ska innebära elitloppsbiljett, men motståndet är allt annat än enkelt. Kolgjinis stjärna möter nämligen “Perfect spirit” som för två år sedan vann ett av världens största travlopp i Usa – “The Hambletonian” – och formen på “Perfect spirits” tränare, Daniel Reden är god.

Fin sport bjuds det även på i “Örebro international”, det traditionella långloppet som årligen avgörs över den långa distansen 3140 meter, med 200.000 kronor i förstapris. Adrian Kolgjini har en del segerbud i omgången. Frånsett “Tae kwon deo” startar han här med sin näst bästa chans; “1 Tengil face”.

Med endast tre hästar över startvolten siktar Kolgjini på att försöka styra hela fältet härifrån. Tengil face trivs över långa distansen och blir inte lätt att ta ner.

Vem som är favorit är svårt att säga och vill man lita på spelbolagen så får man vänta någon dag till då det ännu inte är upplagt några odds för loppet. Ett spelbolag som tagit fasta på travet är populära Unibet, som brukar ha fördelaktiga odds. Unibet erbjuder fasta odds på trav både vad gäller vinnare och plats (1-3).

Tips och andelar för varje omgång finns på Travstugan.se.

Örebrotravet är stängt för publiken i och med covid-19 men tävlingarna visas i tv12 från 14.30 eller på Atg.se.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.