Mattias Alkberg: “Alla är sämst!”

Text: Ulf Hjelting Bild: Pressbild
Posted 5 månader sedan in Kultur, Musik, Nöje

Mattias Alkberg
Casinotopp banner

Mattias Alkberg kommer till Örebro konserthus imorgon den 23 november med något han valt att kalla Alla är sämst. Kortfattat handlar det om två akter där Mattias bjuder på musik från sina 28 plattor och 15 år som soloartist.

 

Mattias Alkberg är musiker och poet. Han kanske är mest känd som sångare i The Bear Quartet. 28 plattor har det hunnit bli, både som bandmedlem och som soloartist. Lägg till detta åtta böcker. Nu är han aktuell med Alla är sämst som handlar om tiden. Inte bara samtiden utan tiden som kontext, som begrepp och som argument. Finns tid? Finns kronologi? Vad är frihet? Vad är fångenskap? Vad är livet?

 

Är alla sämst?

–Njae, säg istället att alla lika bra, eller lika dåliga.

Alla är sämst handlar även om ensamheten, sportkillarna, kulturtanterna, grannarna, vännerna, familjerna, maskinerna, borgarna, hajarna, vargarna, borgarna, klackarna, lönerna, drönarna, stjärnorna och…

 

 

Musik eller poesi?

–Båda. Varför välja? Jag vill hålla på med allt på en gång. Inget utesluter det andra.

I Alla är sämst delat Mattias Alkberg och bandet scenen med skådespelaren Kristine Gulbrandsen. Manus är skrivet tillsammans med Linda Wincent som även står för regi. Turnén är på sammanlagt 20 speltillfällen.

 

Du bor i Svartöstaden. Är det inte lite långt från händelsernas centrum?

–Det är en förstad till Luleå med cirka 1000 innevånare. Där kan jag skapa och få vara i fred. Det här med premiärer och annat skit runt Stureplan kan gärna andra få gå på. Jag är inte intresserad…

 

Kan du leva på din musik och ditt skapande?

– Ja, det går men det är inte precis oxfilé varje dag. Jag kan leva på det jag gör, men jag blir inte miljonär.

 

Vad har du i pipeline just nu?

– Främst handlar det om att göra klart den här turnén. Sedan ska jag in i studio och sedan ska jag skriva bok och… jag har att göra de närmaste fyra åren. Sedan vet jag inte.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.