Naket – en akustisk hitkonsert

Text: Ulf Hjelting Bild: Pressbild
Posted 2019-06-21 in Musik, Nöje

Carola

När många artister i Sverige gör storslagna shower gör Carola tvärtom och något hon aldrig gjort förut. Nämligen en avskalad unplugged hitskonsert med personliga favoriter och med endast två musiker på scen.

 

I sommar ger sig Carola ut på vägarna med turnén “Naket – en akustisk hitskonsert”.

Idén till den här sommarturnén föddes för något år sedan och Carola inte sitta still hemma och vänta tills det blir jul igen.

– Jag sjunger alldeles för lite har jag insett. Och varför hålla tillbaks på mina största hits när man kan göra dem på det mest naturliga sätt som håller allra bäst; med gitarr och sång, säger Carola.

Allt ska helst ske på en naturscen önskar Carola, med bara vinden och himlen i bakgrunden och publiken sittandes i gröngräset med filt och picknick-korg. Det här är ett format som hon inte gjort tidigare, men som publiken länge har önskat – att få vara mer basic och låta sången och melodierna få beröra på ett genuint sätt. Med nya arrangemang i ett musikaliskt hantverk har aldrig givits utrymme för. Nu vågar Carola ge låtarna den klädnaden.

– Det är så jag själv tycker bäst om att gå på konsert en sommarkväll. Det ska bli så skönt att bara få luta sig mot tonerna och känslan som uppstår på varje unik konsert. Min publik vet hur de ska dra ut det bästa ur mig och att jag har så mycket mer kvar att ge.

Att säga att Carola är en av våra mest folkkära artister är nästan i underkant. Sedan hon slog igenom med Främling i Melodifestivalen 1983 har hon varit en av Sveriges starkast lysande stjärnor. Carolas karriär spänner över flera genrer och över mer än 35 år. Hennes röst och person är lika självklara i poppiga schlagersammanhang som på musikalscener och i hennes julshower.

2015 blev hon invald i Swedish Music Hall of Fame, hon har även förärats H.M. Konungens medalj och fått Ulla Billquist-stipendiet. Och för sitt livs första musikalroll, som Maria i Sound of Music, tilldelades hon Guldmasken 1996.

Nu beger hon sig ut på den här avskalade turnén och kommer till Stadsträdgården i Örebro den 5 juli.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.