Nick Ebert har inte tappat tron

Text och Foto: Anders Björk
Posted 2019-01-21 in Leva & Bo, Nöje

Nick Ebert

Örebro HK har haft en tuff säsong, men backen Nick Ebert har gjort det strålande och han vill inte se slaget förlorat om att nå slutspel.

 

Träningen är avklarad sen ett tag men Nick Ebert är en av spelarna som håller sig kvar en stund extra på isen för att fila på detaljer. I skrivande stund har Örebro två raka uddamålsförluster mot Luleå, med lite flyt hade man vunnit båda de matcherna, men det har inte varit den typen av säsong för Örebro.

– Det var väldigt jämna matcher som vi ändå förlorar. Egentligen tycker jag vi spelade bra, men det är någonting litet i spelet som fattas, tyvärr har jag svårt sätta fingret på vad, säger Ebert som slagit sig ner i båset.

Den 24-årige amerikanen, född i Livingston New Jersey, sträcker sig efter en handduk, torkar sitt svettiga ansikte, tar av sig hjälmen och fortsätter.

– Vi försöker verkligen, jag kan garantera det, men vi förlorar för ofta såna här jämna matcher. Det är absolut frustrerande, men vi har fortfarande tron att vi kan vända på det.

Ingen skugga ska dock falla på Nick Ebert. Han har utan tvivel varit en de bästa backarna i hela SHL under säsongen. När frågan kommer om han håller med om detta är svaret inte ”typiskt svenskt”, att direkt börja hänvisa till laget som tack, utan osar mer av amerikansk tro på sig själv.

– Ja, absolut har jag varit det. Jag har alltid haft ett bra självförtroende och vet vad jag kan. Men även om det känts bra för mig har det inte hjälpt laget att vinna så mycket som jag vill.

 

Innan Ebert kom till Örebro, i slutet av förra säsongen, hade han närmast en säsong i KHL och tre i AHL bakom sig. Han draftades 2012 som nummer 211 av Los Angeles Kings och tron på att nå NHL är ännu stark.

– Det finns helt klart på min radar att spela i NHL framöver. Back är en position du fortfarande utvecklas mycket i vid min ålder så jag är säker på att jag har mina bästa år framför mig. Jag ser det inte som ett sprintlopp att nå min fulla kapacitet, det är mer likt ett maraton.

 

Har du blivit förvånad över hur spelet är i SHL, eller är det som väntat?

– Jag trodde nog att det skulle vara mer likt spelet i KHL. Visst, det har en del likheter, men även många olikheter. Spelet här är mer fysiskt och går snabbare än jag trodde. Det är inte så stor skillnad mot hur spelet i Nordamerika ser ut och skridskoåkningen är nog det som imponerat på mig mest.

 

Ni är en bit från slutspelsplats, känner du att chansen finns ännu att nå dit?

– Så länge det finns en chans kommer vi att kämpa för det. Jag ska inte ljuga, det har känts frustrerande i många matcher som vi inte klarat av att stänga fast vi borde gjort det. Men det kan svänga snabbt, vinner vi tre raka samtidigt som ett lag förlorar tre raka är vi där och slåss om det.

 

Nick Ebert bor i centrala Örebro med sin flickvän och hund som paret skaffade för ett halvår sedan. Han säger sig trivas väldigt bra i staden och med fansen som då och då hejar och kommer fram och vill säga några ord.

Idrottsintresset överlag är väldigt stort. Han spelar gärna bowling eller biljard på fritiden i Örebro och följer boxning, kampsport och amerikansk fotboll på tv. Och faktum är att det kunde blivit en annan sport än hockey för Nick Ebert.

– Jag var duktig i baseball som yngre och valet stod mellan det och hockey, men hockey var min första kärlek så valet blev så och jag har aldrig ångrat det, avslutar Nick Ebert.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.