Daniel Craig tar farväl

Text: Rebecca Unnerud Foto: Nicola Dove
Posted 2020-03-15 in Kultur, Nöje

No time to die

Rebecca Unnerud skriver återkommande i Nollnitton och på Totally Örebro om aktuella företeelser från film- och tv-världen.

 

Den nya Bondfilmen ”No time to die” är regisserad av Cary Fukunaga (“True detective”) och Daniel Craig är James Bond för femte och sista gången.

 

James Bond har lämnat den hemliga underrättelsetjänsten och lever i Jamaica. Bonds gamla vän från CIA, Felix Leiter, hittar den före detta MI6-agenten och ber om hjälp för att rädda en kidnappad forskare. Uppdraget visar sig vara tuffare än väntat och leder Bond till en mystisk skurk som är beväpnad med farlig ny teknologi.

Världsstjärnan Billie Eilish står för musiken vilket känns som ett mycket spännande val. I skurkrollerna hittar vi Rami Malek och vår dansk-svenske David Dencik. Ana de Armas dyker upp som ny bondbrud, vilket för övrigt är ett uttryck som har lagts på hyllan. Numera är kvinnliga skådespelare i Bondfilmer så mycket mer än snygga kuttersmycken utan istället intressanta karaktärer som för historien framåt.

Innan 2010-talet var jag inget Bond-fan men så kom ”Skyfall” och helt plötsligt är en ny Bond-film lika med julafton. Visserligen började jag tycka om filmerna redan 2006 när Daniel Craig axlade manteln och Eva Green representerade den nya tidens självständiga Bondbrud.

När jag skulle fundera över mina favoritfilmer under 2010-talet fanns ”Skyfall” med. Det är den ultimata Bond-filmen – vansinnigt snygg och innehåller perfekt balanserad action, underhållande och spännande scener och Javier Bardem som skurk. Det är ren perfektion från första filmruta vid bron, och Adeles magiska röst som sveper in, till slutet vid det ödsliga huset i Skottland. Jag har en känsla av att vi kan förvänta oss något liknande med ”No time to die”, vilket vore ett värdigt avslut för Craig.

 

Premiären av “No time to die” var först planerad till den 3 april men har på grund av coronavirusets framfört blivit flyttad till senare i år.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.