Örebro E-sport – Ligaspel i Hearthstone


Posted 6 månader sedan in Kultur, Leva & Bo, Nöje

Örebro e-sport
Casinotopp banner

E-sport är stort och det är många som möts i stora turneringar över hela världen för att slåss om bra placeringar i spel som DOTA 2, League of Legends och Starcraft för att nämna några. Är du en person som gillar e-sport så kan du kolla in de sista bataljerna i Hearthstone. En liga i Örebro där det återstår 2 möten i år.

 

Örebro E-sport testar en ny grej. Tillsammans med Studiefrämjandet i Örebro startade de en liga under hösten. Spelet är Hearthstone och ligan kommer att pågå fram till och med januari 2019, då det också kommer att spelas en turnering för att kora en ensam vinnare. Under tiden ligan pågår finns det chans att diskutera de olika kortlekarna, ge och få förslag på förbättringar och förändringar som kan ge bättre förutsättningar. Vill du vara med och tävla kan du göra det genom att bli medlem i klubben och vill du komma som åskådare är det helt gratis.

Plats: Studiefrämjandets lokaler i föreningarnas hus.
Tid: Onsdagar klockan 16.30 (28:e november, 5:e december och fortsättning i januari 2019)

 

Vad är E-sport?

E-sport är en förkortning för elektronisk sport och innebär att två personer, eller två lag, möts i en match i ett datorspel. Idag finns det möjlighet att tävla i en stor mängd olika spel och det finns ligor i fotboll, gigantiska turneringar i realtidsstrategispel, MOBA och FPS samt fightingspel.

Realtidsstrategispel: Allting händer i realtid och spelarna ska klara av att både bygga baser, trupper, försvar och samtidigt anfalla sin motspelare. Bra koordinationsförmåga krävs, och nerver av stål. Exempel på spel är: Starcraft II och Warcraft III.

MOBA: Multi Online Battle Arena, regelrätta slag där man uppgraderar en hjälte och slåss om herraväldet genom att ta baser. Ett av de mest kända MOBA är League of Legends (LOL).

FPS: First Player Shooter, spelarna antar rollen som en karaktär i ett spel och ska slåss mot andra spelare. Du ser allting i första personsläge vilket också gett spelkategorin dess namn. Kända spel inom FPS är Battlefield-serien, Halo, Call of Duty och Counterstrike.

Sport & Fighting: Här tävlar man i olika typer av sport så som fotboll men också i dans. Även kampsportspel inkluderas. Spel som ofta spelas är FIFA, Street Fighter, Tekken och Just Dance.

Från början var e-sport en subkultur men har idag nått en status med allmän acceptans och antalet utövare växer dagligen.

 

Med acceptans kommer pengar

Prispengarna som deltagarna kämpar om är mycket stora och vinster brukar också generera en hel del inkomster i form av sponsoravtal och reklam. Det faktum att man idag kan bli rik på att spela sitt favoritspel är något som lockar många unga. Det har också öppnat upp en möjlighet för betting, och du kan satsa pengar på e-sport hos många spelbolag. Ett exempel är Mr Green. I en recension online kan du läsa mer om e-sport hos Mr Green, betyg och om spelsidan i allmänhet. Oddsen fungerar precis som för vilken sport som helst så håll koll på tidigare matcher och formen på spelarna.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.