Örebro Race Day återvänder 2019

Text: Pelle Blohm Foto: Ulf Hjelting
Posted 12 månader sedan in Leva & Bo, Nöje

2014 första upplagan av Örebro Race Day Marcus Ericsson
Casinotopp banner

2017 och 2018 blev två mellanår då Örebro Race Day tog en paus. Många funderade på om det skulle bli några fler evenemang i framtiden. I slutet av april kom beskedet att det blir en nystart 2019 – på ny plats och med en rad förändringar i programmet.

 

Den 6 till 8 september 2019 kommer Örebrokompaniet presentera det tredje Örebro Race Day på Örebros gator. De två första evenemangen gick av stapeln på Rudbecksgatan vid tunneln invid Våghustorget. Det blev väl en succé sportsligt men en viss besvikelse angående besöksantalet. Efter att ha funderat, utvärderat och tänkt om presenterade Örebrokompaniet en ny plan för den kommande upplagan av Örebro Race Day.

 

Det var på en pre launch-träff på Frimis salonger i slutet av april som media och speciellt inbjudna gäster fick en försmak av nästa generations Örebro Race Day.

– 2019 års upplaga av Race Day ska bli mer tillgänglig, mer hållbar och ännu mer sätta Örebro i fokus. Dessutom vill vi se fler tjejer på banan. Vi väljer att lansera de övergripande planerna redan nu för att så tidigt som möjligt involvera staden och invånarna. Målsättningen är att bjuda på ett helt unikt stadsevenemang mitt i centrala Örebro i anslutning till stadens ikon Örebro slott, sade Louise Anestad, evenemangs- och varumärkesansvarig på Örebrokompaniet.

I Örebro Race Day:s 2.0-version planeras en ny central och spektakulär bansträcka runt Örebro slott. Rudbecksgatan, som tidigare varit plats för evenemanget, finns inte längre med i planerna. Den aktuella ansökan för evenemanget har tidigare lämnats in till Länsstyrelsen i Örebro.

– Örebro är Nordens motorhuvudstad. Är det någonstans Race Day ska vara så är det här. Vår stad är minst lika häftig som Monte Carlo, säger Maria Larsson, landshövding, Örebro län.

Andra stora nyheter i 2019 års maxade motorevent blir att Race Day växlar upp från två dagar till tre. Dessutom görs en större satsning på motorcyklar samt elfordon. Sedan några år tillbaka har Formula E Racing-serien blivit mycket uppmärksammad med sina 100 procent eldrivna racingbilar. Även motorcyklar drivna på el finns idag på marknaden och tävlas med i olika serier världen runt.

Ambitionen är att visa upp nästa generations racing mixad med traditionella inslag som F1 såväl som historiska diton.
”Det kommer att bli en helg som örebroarna sent ska glömma”, meddelar Örebrokompaniet i sitt pressmeddelande.

 

 

I sitt presentationsmaterial listade Örebrokompaniet upp fyra nyheter till 2019 års evenemang och dessa är:

1. En ny spektakulär bansträcka runt Örebro slott
2. Gratis entré för alla besökare
3. Ännu mera motor – ett tredagarsevenemang
4. Breddat innehåll – både elbilar och motorcyklar

Går ansökan igenom, vilket den säkerligen kommer att göra, så kommer det naturligtvis hinna hända mycket mer lagom till att evenemanget ska genomföras i september 2019. Så det är väl bara att hålla ögon och öron öppna fram till dess och sedan ansluta till denna stora motorfest, som enligt vår landshövding, går av stapeln i Närkes Monte Carlo.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.