Örebropratarna är tillbaka


Posted 2017-03-28 in Nöje

Nu är det snart återigen dags för Örebropratarna, med tio örebroare som berättar sina historier i programmet som skapats av K-G Ekblom och Peter Jennebo.

 

Bland de ”pratare” som kommer att förgylla etern i år finns Lisa Dahlkvist, fotbollsspelare som var med och tog silvermedalj i OS 2016, Pelle Blohm före detta fotbollsspelare och expertkommentator, Åsa Sandell, författare och före detta boxare, Anders Jacobsson, författare och Roger Hjälm, krögare vid Katrinelunds Gästgiveri.

Programserien som hade premiär i juli 2016, och hittills har 80 000 personer lyssnat på de första tio programmen.

– Det känns fantastiskt roligt att så många vill ta del av programmen fyllda med spännande historier av lokala kändisar. Många har frågat när vi ska lägga ut fler program och nu är det alltså dags, säger K-G Ekblom som tillsammans med journalistkollegan Tomas Jennebo producerar Örebropratarna.

– Och jag som haft förmånen att få spela in samtliga program, kan lova att det blir både skratt och allvar även i den här omgången. Och även sådant som vi inte hade en aning om, hur kända våra Örebropratare än är, säger Tomas Jennebo.

Förutom de tidigare nämnda ”pratarna” kommer man också att kunna lyssna till Sofia Strömberg, känd för sitt engagemang kring integration, Gregor Zubicky, konstnärlig ledare för Svenska Kammarorkestern, Tomas ”Stressdoktorn” Danielsson, artisten och komikern Jenny Wåhlander samt Monica Gunnarsson, chef för Örebro Stadsmission.

K-G Ekblom och Tomas Jennebo är nöjda med den mix av deltagare som kommer att vara med i årets version av Örebropratarna, och hoppas naturligtvis att ännu fler ska hitta programmet som man kan lyssna på via Örebropratarna.se, Jenneboradio.se eller Örebrokuriren.se. Det första programmet, med Lisa Dahlkvist, släpptes den 27 mars och Roger Hjälm den 28 mars. Resterande program kommer att läggas ut under påföljande två veckor.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.