ÖSK är vårens stora överraskning


Posted 2018-05-07 in Leva & Bo, Nöje, Örebro SK, Sport

Allsvenskan i fotboll kan verkligen vara upp och nedvända världen vissa år. Att det är en av världens jämnaste ligor är de flesta överens om men känslan är att både botten och toppen är mer oväntad än vanligt i år.

 

Man måste vara rejält hemmablind för att inte se Örebro SK:s framskjutna placering i Allsvenskan som lite förvånande. Trots det menar fortfarande experter att laget i det långa loppet kommer att bli ett mittenlag. Allsvenskans överraskningslag förväntas alltså inte fortsätta utmana säsongen ut.

Tittar man på odds och expertlistor ska ÖSK visserligen inte vara oroliga för att åka ur, men de där toppositionerna är det fortfarande ingen som tror på. Så den som nyttjar en mobil6000 bonuskod och satsar en slant kan tjäna en hacka på det.

Det råder alltså inget som helst tvivel om att ÖSK ska ses som ett mittenlag, och i bästa fall på övre halvan. Så att Axel Kjälls mannar befinner sig där de gör just nu – topp 3 – får ses som en överraskning, även om de själva såklart hävdar att de hela tiden trott på sig själva som ett topplag.

De lag som borde ligga högt upp är i tur och ordning AIK, Malmö, Hammarby, Norrköping, Häcken, Östersund, IFK Göteborg och Djurgården. Jämför man med den Allsvenska tabellen efter sju omgångar kan man konstatera, med lite välvilja, att Hammarby, AIK och Norrköping presterat ungefär som förväntat.

Underpresterat har framförallt Djurgården, Malmö och Östersund gjort. I botten av tabellen är det Trelleborg och Dalkurd som presterat som förutspått medan Brommapojkarna och Sundsvall har fått bättre starter än förväntat.

Det som är oerhört kul att kunna konstatera är att det är ÖSK som så här långt är seriens stora positiva överraskningslag, i viss konkurrens med Kalmar. En ramstark defensiv och flera olika målskyttar hittills har borgat för det. Så där har laget en bra grund att bygga vidare på.

Men i ”världens jämnaste liga” går det förstås inte att dra några stora slutsatser på detta i det långa loppet. Allsvenskan är ett marathon och ett transferfönster mot slutet av sommaren kan över en natt skapa vinnare av förlorare och skicka en vinstsvit ner i en lika lång dito med förluster.

För Örebro SK:s del handlar det förstås om att försöka hålla sig kvar i den bubbla man befunnit sig i sedan serien startade. Då kan det bära hur långt som helst.

Så nu är det bara att trava ned till Behrn Arena och sjunga fram de svartvita till det där efterlängtade guldet. Om nu Axel Kjäll och spelarna kan hålla sig kvar i den där bubblan, vill säga.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.