ÖSK Futsals satsning fick Alen Rastoder att återvända

Text: Thomas Helsing Foto: ÖSK Futsal
Posted 2018-11-13 in Leva & Bo, Nöje

Alen rastoder

Han har spelat tre säsonger i ÖSK Futsal tidigare och blev klubbens tredje nyförvärv inför den här säsongen. Förra året tog han SM-silver med Örebro FC och tillför därmed en hel massa rutin i årets trupp. Vi talar förstås om Alen Rastoder och vi ringde upp honom för att kolla läget inför toppmatchen mot IFK Uddevalla på imorgon kväll.

 

Hur är det att vara tillbaka i ÖSK-tröjan?

– Det är min fjärde säsong nu. Jag har spelat i Spartak, sedan i ÖSK sedan i Örebro FC och nu är jag tillbaka. Så jag har gjort den där förbjudna flytten några gånger.

 

Ja, hur förbjuden är flytten i Örebro egentligen?
– Den är egentligen väldigt förbjuden, för många hade det inte funkat att gå mellan klubbarna men för mig har det gått bra ändå.

 

En av de stora anledningarna till att han återvände till ÖSK inför den här säsongen säger han beror på satsningen som klubben gjort. Det kan låta som en sliten klyscha men i det här fallet pekar Alen på en avgörande skillnad.

– Det jag tycker att klubben gjort fantastiskt bra, som inte andra har gjort, är att man fokuserat på en tunn trupp med bara futsalspelare. Det har gjort att nivån på träningarna höjts när alla är där och alla lär känna varandra. Nu kan vi utvecklas snabbare och nå toppen. I ÖFC var vi 25-30 spelare där en del egentligen är fotbollsspelare och så ser det ut i många andra klubbar. Tittar man internationellt ligger de också på 13-15 spelare och alla satsar helt på futsal, säger Alen och fortsätter:

– Att klubben fick till det här var en stor anledning till att gå över till ÖSK. Sedan har det blivit mer professionellt och klubben har blivit bättre på allt.

 

 

Hur ligger ni till i utvecklingen, kan ni vara med och slåss om medaljer redan denna säsong?

– Vart vi står avgörs nu på onsdag. Blir det vinst eller ett kryss så vet vi att vi står oss bra. Blir det förlust vet vi att vi har en bit kvar. Men vi känner ingen press, det är Uddevalla som gått ut och sagt att de ska ta guld i år så de har pressen på sig.

 

Så vad blir nycklarna till att vinna matchen imorgon?

– Vi har en god taktisk plan och det är viktigt att alla följer den. Börjar någon göra något annat kommer de ställa om och sätta ett par baljor och sedan är matchen stängd. Så det blir viktigt att alla följer matchplanen. Vi har också en väldigt god löpförmåga i laget så vi behöver använda den och jobba stenhårt.

 

Det är visserligen tidigt på säsongen men i det här läget har både ÖSK Futsal och IFK Uddevalla chansen att haka på lagen i toppen om det blir vinst. Vid förlust ligger man en bit efter. Trots det tror inte Alen att det blir några problem med nerver och poängterar återigen att pressen ligger på de regerande svenska mästarna.

– Uddevalla vill hela tiden ta tre poäng och alla andra lag i serien vill göra allt för att de inte ska ta dem, så de har pressen på sig.

Onsdagskvällens möte med Uddevalla har fri entré och dessutom är det en så kallad ”enkronasmatch” där en lång rad företag lovat att skänka en krona för varje åskådare så förhoppningen från klubben och laget är att det blir ordentligt tryck i Idrottshuset. Dessutom har Alen en hälsning till Örebropubliken för att locka fler att se matchen live.

– Jag lovade brorsan (Amel, lillebror och lagkamrat i ÖSK Futsal) att framföra en hälsning så jag får väl göra det, ha ha: Vill ni se bröderna Rastoder på plats så kom ner till Idrottshuset på onsdag kväll. Det kommer bli ett bra tryck och vi behöver publikens stöd.

Avspark sker i Idrottshuset klockan 19.00.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.