Pappersmode från förr med Paper magic

Text: Thomas Helsing
Posted 2019-07-23 in Kultur, Leva & Bo, Mode & Shopping, Nöje

Paper magic

Förra året gjorde utställningen om Titanic stor succé. I år heter motsvarande satsning ”Paper magic” och består av klassiska kläder i ett lite annorlunda material.

 

Det handlar om historiens vackraste klädesplagg återskapade i papper. Har du varit bortrest eller inte hunnit med ett besök så är det dags nu.

Det är den belgiska konstnären Isabelle de Borchgrave som gjort sig ett namn på det här konceptet. På håll sägs de inte höja några ögonbryn, mer än att de är vackra klädesplagg, men när man kommer nära upptäcker man det faktiskt handlar om papper och inte tyg.

Den här sommaren visas mer än 40 av Isabelles pappersverk upp i salarna på Örebro slott. Urvalet kommer att representera flera olika tidsåldrar – från renässansen och framåt. Och som en blinkning åt den gamla skostaden Örebro kommer även ett antal skor att visas upp.

Isabelle de Borchgraves konstverk har visats upp över hela världen i länder som Brasilien, Usa, Italien och Japan. I Sverige har utställningen tidigare visats på Livrustkammaren samt Kalmar slott.

Utställning går att se på Örebro slott ända till den 1 september och under perioden 24/6-11/8 är de en del av Sommarslottet vilket innebär en något högre entrépeng men i gengäld mer att titta på och uppleva.

 

Entrépriser för Paper Magic

Sommarslottet
Vuxna 120:- 
Pensionär: 100:- 
Barn 4-17 år: 80:-  
Familjepris 2 vuxna, 2 barn: 360:- 
 
Övrig tid
Vuxna: 100:- 
Pensionär: 80:- 
Barn: 50:-

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.