Parker


Posted 2013-06-22 in Nöje

Parker
Regi: Taylor Hackford
I rollerna: Jason Statham, Jennifer Lopez, Michael Chiklis m. fl.

 

Jason Statham är 2000-talets actionkung! Om detta faktum råder det knappast någon tvekan efter Transporter-trilogin, Crank-filmerna, The Expendables ett och två samt Death Race. I Parker ser vi Statham som yrkesförbrytaren som efter ett rån blir lämnad skjuten i diket av sina medbrottslingar. En bonde hittar honom och ser till att han hamnar på sjukhus. Vid uppvaknandet finns det bara en sak som gäller – payback time!

Parker är ingen film som lär vinna några priser. Här handlar det främst om stenhård action, och inget annat, och givetvis att exponera Statham så mycket som möjligt. Det SKA vara rått och oslipat – och sällan har en hjälte/antihjälte fått så mycket stryk i en film. Närmast kan Stathams insats liknas vid Bruce Willis i första Die Hard-filmen. Här skvätter verkligen blodet hinkvis från Parker.

Tyvärr innehåller filmen även så kallade skådespelarinsatser från Jennifer Lopez. Bara för att människan kan ta några stapplande danssteg och yla halvfalsk sång, så medför det inte per automatik att hon även är en genial skådespelare. För regin står Taylor Hackford som bland annat har En officer och en gentleman, Dolores Claiborne, Djävulens advokat och Ray på sitt samvete. Detta borgar i varje fall för en viss kvalitet och för den actionsugne återstår det bara att bänka sig i tv-soffan med en skål popcorn för en stunds fullmatad Stathamaction.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.