Riksteatern arrangerar kulturpoddfestival i november

Foto: Piqsels
Posted 2021-10-19 in Kultur, Nöje

Riksteaterns Kulturpoddfestival

Under en vecka i november kommer Riksteaterns kulturpoddfestival samla några av Sveriges mest intressanta och kulturengagerade podcasts. Där kommer alla medverkande podcasts att ta sig an samma ämne och tillsammans skapa ett kultursamtal.

 

–Utöver att uppleva kultur så tycker vi det är viktigt att man också undersöker och reflekterar kring vad kultur faktiskt betyder för människan och samhället vi lever i. Därför vill vi med Riksteaterns Kulturpoddfestival initiera ett samtal om kulturen, Sverige och samtiden. Vår förhoppning är att de samtal som sker i poddarna ska sprida sig till fikabord, middagsbjudningar och släktkalas i hela Sverige, säger Magnus Aspegren, vd på Riksteatern.

De deltagande poddarna producerar varsitt avsnitt som tar upp och fördjupar sig i festivalens tema. Avsnitten från de medverkande poddarna kommer man kunna hitta på en särskild sida på Riksteaterns webbplats samt i respektive podcasts olika flöden. Temat för denna första upplaga av Kulturpoddfestivalen är ”Älskade skandal!”.

– Vår intention är att skandalen ska undersökas som en viktig kulturbärare som genom tiden gått hand i hand med utvecklingen av kulturen. Skandalen som ett bidrag till samhällsutvecklingen, skandalen som underhållning och skandalen som en förutsättning för modig konst och nya historiska vändningar. Med Kulturpoddfestivalen som form kan dessa samtal lyssnas på långt utanför storstadsregionerna och teaterlokalerna, säger Magnus Aspegren.

Under perioden 15-21 november kommer publiken kunna lyssna på när några av Sveriges favoritpoddar använder sin unika tonalitet, ingång och perspektiv på temat ”Älskade skandal”.

Vilka poddar som medverkar i årets upplaga av Riksteaterns Kulturpoddfestival avslöjas vecka 44.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.