Rodin Deprem är redo för nästa säsong

Text och foto: Anders Björk
Posted 5 månader sedan in Leva & Bo, Nöje

Rodin Deprem
Casinotopp banner

Rodin Deprem gjorde succe i U19 ifjol. Årets säsong var hans första i ÖSK:s seniorlag. Till 2019 känner han sig redo att ta en startplats och bidra med många mål.

 

Rodin Deprem är född i Gävle. När han var sex år gick familjens flyttlass till Örebro, man bosatte sig på Norr och Rodin började spela fotboll i Rynninge IK.

 

I yngre tonåren bytte Rodin klubb till Karlslund under ett par säsonger men han gick tillbaka till Rynninge när klubben gav honom chansen att spela i division 2 som 16-åring. I Rynninge gjorde han sig ett namn som en målfarlig talang och vid 18-års ålder gick han över till ÖSK:s ungdomsakademi.

– Jag hade lite snack med ett par ledare där och de tyckte att jag skulle komma över och för egen del kändes det som en större utmaning att visa vad man går för, fastslår Rodin i innandömet av Behrn Arena där vi slagit oss ner.

Säsongen 2017 blev en succé för Rodin. Han öste in 29 mål på 23 matcher i U19-allsvenskan vilket gav en överlägsen skytteligaseger i serien. Men någon debut på seniornivå i ÖSK blev det inte detta till trots.

– Det är upp till tränaren att välja lag, det är alltid så att man vill få chansen och spela. Men jag kan inte göra annat än att vara väl förberedd när chansen kommer.

 

Till årets säsong blev han dock uppflyttad och skrev på ett tvåårskontrakt som går ut 31 december 2019. Det blev åtta matcher i Allsvenskan, hur kändes det då på planen?

– Jag kom in i det successivt och fick mer speltid ju längre säsongen led. Det kändes bra, sen hade det varit skönt att få göra nåt mål också men jag hoppas de kommer nästa säsong, säger Rodin Deprem.

 

Vid sidan av fotbollen umgås Rodin mycket med sin flickvän, de har varit tillsammans i sju år. Tv-spel är ett intresse som tar upp mycket tid med och intresset för andra sporter finns där med.

– Jag gillar att tävla i allt möjligt och älskar att röra på mig. Tennis och pingis är två kul sporter, min pappa sa att om jag hade utvecklats lika snabbt på fotbollsplanen som jag gjorde i pingis hade jag varit Maradona nu.

Första säsongen i ett seniorlag i Allsvenskan har såklart gett många nya intryck och erfarenheter. Rodin fastslår att han trivs med hela laget, men självklart har han tytt sig lite extra till vissa.

– Filip Rogic och Nahir Besara är två spelare jag lärt mig mycket av. Filip är väldigt ambitiös och noggrann. Nahir är ödmjuk och lugn och kylig på planen, en väldigt duktig spelare.

Vad för offensiva spelare ÖSK får 2019 är inte klart ännu. Viktor Sköld och Nahir Besara är alla fall två namn som lämnar. Rodin vill ta ytterligare kliv i hierarkin kommande säsong.

– Första målet är att ta en startplats och sen vill jag leverera mål när jag får chansen, det är ju det jag är bra på. Det gäller att ta för sig och visa att jag är bättre än mina konkurrenter.

 

Stöttar ni anfallare i ÖSK varann eller är det mer en tuff konkurrenssituation?

– Det är en ganska familjär stämning i den här klubben, såklart vill alla spela, men vi stöttar varann så mycket vi kan.

Han har ingen speciell favoritspelare, men anfallare från Sydamerika gillas extra. Rodin uppskattar deras hunger, aggressivitet och spel med boll. Det är den spelstilen han själv strävar efter att ha.

– Jag är snabb, rörlig och målfarlig. Det jag främst behöver förbättra är spelet med ryggen mot mål. Allsvenskan är en tuff serie och det är många knep att lära sig.

Efter en lång säsong har Rodin och lagkamraterna nu gått på semester. Försäsongsträningen drar igång på allvar strax efter nyår.

– Det är en lång försäsong vi har i Sverige. Under semestern ska jag bara ta det lugnt och försöka tänka på allt annat än fotboll, men när det drar igång då kommer jag vara redo, avslutar Rodin Deprem.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.