Spelturnering med 10 000 kronor i potten

Text: Thomas Helsing Foto: Pressbild
Posted 3 månader sedan in Kultur, Leva & Bo, Nöje

Frimis vårevent 2019 – banner
Fightworld turnering

I september hade vi en intervju med vd:n för Rekt Games, ett spelföretag som då var i full färd med att utveckla sitt debutspel ”Fightworld”.

 

Då var spelet fortfarande under utveckling men nu börjar det så smått närma sig release. En Steam-sida finns färdig sedan några veckor och två dagar före jul anordnar Rekt games den första officiella Fightworld-turneringen någonsin på Tegelbruket.

Fightworld är en multiplayer-online-brawler som dessutom är helt free-to-play. Det som sedan kostar är kosmetiska tillägg. Vill du ha en coolare uniform på din karaktär, en guldhammare eller något annat visuellt så betalar man en liten summa för det. Dessa saker ger dock aldrig någon fördel i själva spelet. Sedan går det ut på att du ska knocka dina motståndarna på banor i olika miljöer.

Rekt games har fyra grundvärderingar de håller hårt på: ”gameplay first”, ”fair play”, ”freedom” och ”innovation by learning”. Det är exempelvis tack vare dessa som man valt bort de senaste årens utskällda mikrotransaktionstrender och bestämt sig för att släppa spelet gratis.

Den 22 december går turneringen av stapeln och prissumman ligger på generösa 10 000 kronor. Det är en lagbaserade turnering för 16 lag och varje lag ska ha 3 deltagare. Tävlingen hålls sedan på en scen i Tegelbrukets lokaler mellan klockan 13 och 17. Det kommer att bli spännande att se spelet testas i så pass skarpt läge och ett kul event för spelintresserad Örebroare, tror vi.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.