Nästa år ska David Seger explodera från start och bli en ledande spelare

Text: Pelle Blohm Foto: Msun.se
Posted 2020-11-27 in Örebro SK, Sport

David Seger

David Seger skrev på för ÖSK inför denna märkliga säsong med pandemi, tomma läktare och ett stundtals hårt spelschema. Snabbt gjorde han avtryck med speltid samtidigt som pandemin jobbade för honom då David fick längre tid att acklimatisera sig under nedstängningen i våras. Nu är säsongen snart över och David Seger har bevisat för sig själv och andra att steget från Sollentuna i division 1 till ÖSK i allsvenskan inte var för stort.

 

Det var en grådassig torsdag, med en hård kall vind och regn, som jag hasade mig ner till Behrn arena och ÖSK:s träning för att ta ett snack med David Seger. Där pågick spel på liten yta i bra tempo och ÖSK-spelarna verkade nöjda vilket lovade gott inför allsvenskans avslutning. Jag fick fatt i David efter att han plockat ihop ett gäng koner och vi ställde oss, Coronasäkert, utomhus under tak för att prata.

David är från Sollentuna och det var också där han började spela ungdomsfotboll. När han började gymnasiet 2016 så flyttade han ner till Skåne och Jonas Therns akademi i Osby där han spelade i IFK Osby i division 4 under en säsong innan han flyttade uppåt i landet igen. Där blev det en säsong i BKV Norrtälje i divison 2 2017. 2018 blev det en säsong i IFK Stocksund, även det i divison 2, innan David året efter hamnade i Sollentuna FK som spelade i divison 1.

David har valt en annan väg än de flesta fotbollstalanger i Sverige som ofta hamnar i allsvenska lags akademier. David valde seniorfotboll i lägre serier redan från 16-års ålder och jag undrade varför?

– När jag var 16 år så var jag inte så stor i växten men jag hade spelförståelsen och tekniken men saknade det fysiska seniorspelet. Det är lite mer vinnarfotboll också. Där handlar det om att spela smart och moget samt vara beredd att parera fula smällar. Jag utvecklades otroligt mycket där även om det var divison 4. Jag har efter det även känt att jag utvecklats varje säsong i de klubbar jag spelat för. När jag lämnat har jag varit en av de bästa spelarna och då har det känts naturligt att ta nästa steg.

Och nästa steg efter Sollentuna blev alltså ÖSK. Ett rätt mycket större steg än de tidigare.

 

Vilka förväntningar hade du på det här året?

– Det var förstås lite mer ovisst. Alla andra år har jag känt att jag ska spela från start direkt. Men i år var det allsvenskan och två steg upp – professionell fotboll – ändå fanns det i mitt huvud att jag ska visa att jag ska spela. Jag hade också självförtroendet att får jag chansen så kommer jag ta den. Det har jag också visat och fått bekräftelse för.

 

Vilken spelartyp ser du dig själv som?

– Jag är en smart spelare med bra spelförståelse. Bra teknik och bra skott. Framför allt är jag en central spelare men här har jag fått spela ganska mycket på kanten vilket är en ovan position för mig. Men jag har klarat av det och gjort de flesta av mina poäng därifrån.

 

Hur ser du på framtiden? Utlandsproffs?

– Jag har haft en sorts inre utstakad väg redan från början. Med små och större mål. I år ville jag spela, nästa år vill jag explodera från start och bli en viktig ledande spelare. Sedan får man se. Men jag har alla egenskaper för en större liga men jag måste göra allt bättre. Därutöver är det långsiktiga målet och drömmen förstås landslaget.

 

Hur har denna konstiga säsong påverkat dig?

– En sak är det här med publiken. Det var verkligen en sak som jag hade sett fram emot att få spela inför den. Så det har varit tråkigt. Sen på planen så fick jag ju mer tid att visa upp mig under våren eftersom allsvenskan sköts upp. Jag kunde växa in i det. Därefter blev det väldigt många matcher på kort tid och det lär man sig också saker av.

 

Vad gör du när du är ledig?

– Jag hänger förstås med kompisar i laget, jag umgås med min flickvän när hon är här, sedan blir det mycket laga mat och diska.

 

Du lagar mat själv?

– Ja, det har jag utvecklat mycket. Även om jag gjorde det lite innan så är det oftare och bättre nu. Nästan varje dag faktiskt…

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.