Ny padelhall på gång hos Campusgymmet

Text: Thomas Helsing Foto: Tomas Karlsson
Posted 2021-02-10 in Leva & Bo, Näringsliv, Sport, Student

Campusgymmet är ett medlemsägt gym uppe på universitetsområdet, inte långt från Musikhögskolan. Gymmet erbjuder såväl vanlig styrketräning som olika gruppträningar, bollsporter och cirkelgym. Som alla andra har de drabbats hårt av pandemin vilket fått dem att tänka nytt. Det har lett till att de adderar padelbanor till sitt utbud senare under våren.

 

Vi ringde upp Marianne Hilltorp-Johansson som arbetar som koordinator och gruppträningsansvarig på Campusgymmet. Tillsammans med Hamid Aghababaie, ansvarig för marknad och försäljning, och Anna Hallsbo, ekonomiansvarig utgör de trion som ska se till att padelbanorna blir verklighet.

 

Hur är läget, Marianne?

– Det har varit väldigt tufft. Vår största kundgrupp, universitetspersonalen, befinner sig många på distans sedan mars förra året. När det gäller studenterna är de 100 procent på distans nu. De som fortfarande kommer hit är en del seniorer och en del ur allmänheten. Vi har hankat oss fram och kunnat göra lite permitteringar och så, men vi kände att vi måste göra något mer och då kom det här med padel upp.

 

Det blir de första padelbanorna på öster, hur länge dröjer det innan de är färdiga att börja användas?

– Nu har brandskyddet nyligen varit här och tittat och där kommer det bli en del åtgärder som kommer ta lite tid. Och först i förra veckan blev det klart så att vi kunde beställa banorna. Det är en viss leveranstid på dem. Men i slutet av mars eller början av april hoppas vi att vi kan släppa in de första padelspelarna.

 

Gym i synnerhet har ju hamnat under lupp i och med den senaste omgången restriktioner. Hur har ni fått anpassa verksamheten på slutet?

– Vi hade inte kört några pass på länge när de nya restriktionerna kom, varken gruppträning eller bollpass, för vi anade att det skulle bli hårdare. Nu blev det förtydligat vad som gäller inomhus. Samtidigt har vi väldigt stora lokaler så det är säkert att komma hit och spela och träna.

 

Är padelbanorna en kostsam investering?

– Kostsam? Ja, det är det, men vi tror också att det är en lönsam och ganska självgående investering. Vi ser ett mervärde i detta och ett lyft för hela universitetet. Vi hoppas att fler örebroare får upp ögonen för Campusgymmet.

 

Varför tror du att padel är så hett just nu?

– Det blir väldigt socialt. Hela familjer spelar, barnen kan vara med, man spelar med kompisar och grannar. Det tilltalar verkligen alla.

 

Var hamnar de nya banorna?

– I en av de befintliga bollhallarna. Det blir en permanent omdaning men kravet från universitetet är att den går att återställa. Så den ska målas om, brandlarm ska sättas in och det ska läggas in en nålfiltsmatta. Det är inte så mycket som behöver göras.

 

Hur kan man hålla sig uppdaterad om när invigningen ska ske?

– Det kommer klarna vartefter så jag rekommenderar att man följer oss på sociala medier.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.