Tuff säsongsstart för Örebro – Söljén tydlig: ”Målsättning är nytt kontrakt”


Posted 2021-05-06 in Mer Läsning, Sport

Hittills har säsongen nog inte riktigt gått som tänkt för Örebro. Efter fyra omgångar ligger man sist med en poäng och en negativ målskillnad som närmar sig tvåsiffrigt. Tipsexperten Oscar Söljén på Spelcash.se är tydlig med vad som nu gäller för Örebro:

– Målsättning är nu helt klart att klara nytt kontrakt, och det är nog det enda rimliga målet.

 

Örebro SK har de senaste åren kämpat i mellanskiktet av Allsvenskan. Laget från Närke har stått för en del skrällar men även tunga förluster. Men de senaste åren har utvecklingen gått i rätt riktning, åtminstone sett till tabellplaceringarna. Även oddsen från de bästa bettingsidorna talar för att det kan bli tufft.

2017 slutade laget på en elfteplats och säsongen därefter placerade man sig som nummer nio. 2019 blev det återigen en nionde plats och i pandemins år 2020 noterades Örebro för en sjunde plats och 42 poäng – deras bästa placering sedan sjätteplatsen 2014 (46 poäng).

Tung säsongsstart för Örebro

I skrivande stund har årets upplaga av publikfavoriten Allsvenskan passerat fyra omgångar. Djurgården har gått rent och leder med tolv poäng efter deras senaste skalp mot Malmö (3–1).

Tyngre har det gått för fjolårssjuan Örebro som inför säsongen tippades som nia av media. Trots flera, på pappret, bra lån som bland annat Romain Gall har spelet inte riktigt fungerat.

– På pappret har Örebro ett starkt lag med många bra lån som definitivt håller hög allsvensk klass, men de har inte riktigt fått ihop dem i lagbygget, säger Spelcashexperten Oscar Söljén.

Oavgjort mot Göteborg i premiären, i en match där en hel del såg okej ut, följdes upp med en storförlust borta mot Östersund (5–0). I omgång tre ställdes man mot Kalmar på bortaplan och såg ut att få med sig en poäng men i den 82:a minuten fixade Isak Jansson 1–0 till hemmalaget och säsongens andra förlust var ett faktum.

– Inledning är hemsk, första matchen mot Göteborg var helt okej. Men de andra tre matcherna har varit riktigt hemska. Mot Norrköping fanns det dock vissa ljusglimtar. Sen har det varit några konstiga domslut och framförallt två som förmodligen påverkade matchens utgång, säger Oscar Söljén och fortsätter:

– Avsaknaden av Besara på mitten är stor och sen har inte Örebro någon riktig striker.

I den efterföljande matchen var det återigen spel på hemmaplan mot Norrköping, som är en tuff nöt att knäcka. Örebro föll med 0–3 och har nu inför den kommande matchen mot Halmstad cementerat sig som jumbo med en poäng och minus nio i målskillnad. Förvisso står även BK Häcken noterade för en poäng men med en negativ målskillnad på tre.

Hitta bäst odds på Örebros matcher med Spelcash

Eftersom Allsvenskan är omåttligt populär i Sverige erbjuder i princip alla spelbolag på den svenska marknaden flera olika typer av spel på Örebros matcher. Oddsen varier även de i lika hög grad som antalet speltyper varier. För att hitta de absolut bästa oddsen har Spelcash.se gjort grovjobbet åt oss.

På Spelcash.se har de på sin spelbolagssida sammanställt och rankat spelbolagen för att du som spelare enkelt ska hitta ett spelbolag som passar just dig. Har du dessutom inte registrerat dig på ett av spelbolagen innan kan du nu ta del av deras odds bonusar. På så sätt kan du i princip lägga ett gratisspel på en av Örebros matcher och vid en eventuell vinst behålla hela eller delar av vinstsumman från gratisspelet. På Spelcash sida om oddsbonusar kan du utförligt läsa om vilka välkomst- och oddsbonusar de olika spelbolagen erbjuder.

Bland annat erbjuder Betsafe i skrivande stund 2.9 pengarna på vinst för Örebro mot Halmstad. Bettsson erbjuder i sin tur 2.95 gånger pengarna på samma spel. Ta därför hjälp av Spelcash.se för att syna vilka spelbolag som erbjuder de bästa oddsen och oddsbonusarna.

Hur det kommer att gå för Örebro får framtiden visa. Men matchen på lördag mot Halmstad är onekligen av stor vikt, menar Oscar Söljén som har identifierat vilket säsongsmål Örebro nu tvingas att ha.

– Målsättning är nu helt klart att klara nytt kontrakt – och det är nog det enda rimliga målet. Matchens mot Halmstad nu på lördag är viktig. Förlust där och det känns som att det är tack och god natt.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.