Stängda verksamheter i Örebro närmaste månaden


Posted 2020-12-21 in Kultur, Leva & Bo, Nöje

stängda verksamheter

I fredags kom ytterligare skärpta restriktioner från regeringen och Folkhälsomyndigheten. Efter det har man från kommunens sida beslutat om flera stängda verksamheter inom kommunen.

 

Det är ordföranden i Kulturnämnden respektive Fritidsnämnden i Örebro kommun som beslutat att följande stängda verksamheter under perioden 21 december 2020 – 24 januari 2021:

  • Samtliga bibliotek har stängt för fysiska besök för allmänheten.
  • Tekniska kvarnen har fortsatt stängt för allmänheten under perioden.
  • Wadköping och Karlslund har fortsatt stängt Lekladan och sina egna utställningslokaler under perioden.
  • Brickebackens bad, Eyrabadet samt Hagabadet är stängt. Badkort förlängs automatiskt för den period som simhallarna är stängda för allmänheten.
  • Trängens ishallar är stängda.
  • Behrn ishall och bandyhall är stängda. Gäller dock ej för elitidrott i enlighet med Riksidrottsförbundets riktlinjer.
  • Samtliga skolidrottshallar och bollhallar är stängda för uthyrning till föreningslivet. Gäller dock ej för elitidrott i enlighet med Riksidrottsförbundets riktlinjer.
  • Samtliga omklädningsrum vid utomhusanläggningar är stängda.

Dessutom blir det ingen uthyrning av verksamheternas lokaler. Vissa undantag kan dock göras för skolverksamheter som har behov av att hyra lokaler.

– Att stänga är tufft, och vi är väl medvetna om att det påverkar många örebroare, men med det smittoläget vi har i samhället är vi tvungna att göra allt vi kan för att vara med och bekämpa Coronaviruset, säger Lennart Bondeson (KD), ordförande i Kulturnämnden.

– Vi har gått genom alla våra verksamheter och utifrån de skärpta restriktionerna kan vi inte göra någon annan bedömning än att vi stänger ned alla våra verksamheter i linje med vad regeringen och Folkhälsomyndigheten förmedlade i fredags, säger Marie Brorson ordförande (S) i Fritidsnämnden.

– Vi har redan anpassat alla våra verksamheter men nu måste vi göra ännu mera för att minska riskerna för smittspridning, säger Anna Nordlund, förvaltningschef på Kultur- och fritidsförvaltningen i Örebro kommun.

Under julveckan kommer de olika verksamheterna att se över om det är möjligt att hitta alternativ till verksamheterna som är stängda. Under julveckan kommer också beslut om eventuella förändringar för andra verksamheter inom Kultur- och fritidsförvaltningen, till exempel fritidsgårdar, att tas. Redan nu finns också ett digitalt utbud att ta del av inom flera verksamheter.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.