Systrarna Gustafsson till Åsby kulturhus

Text: Ulf Hjelting Bild: Pressbild
Posted 2019-06-30 in Musik, Nöje

Åsby kulturhus

Allt började för 20 år sedan med en konsert hemma i värmländska Värmskog. Den 12 juli kommer Rigmor och Christina Gustafsson till Åsby kulturhus i Stora Mellösa.

 

Rigmor Gustafsson är en av Skandinaviens ledande jazzsångerskor och har släppt tio plattor. 2007 tilldelats hon en grammis för bästa jazzplatta och hennes flera av hennes plattor har sålt guld. I början av 2019 släpps hennes elfte platta.

Christina Gustafsson gav hösten 2012 ut sitt tredje platta “The law of the lady”. Christina är etablerad på den svenska jazzscenen och hon har fått stor uppmärksamhet som låtskrivare och 2007 fick hon SKAP-stipendiet.

Det är tillsammans med pianisten Mathias Algotsson och basisten Svante Söderqvist som de kommer på besök till Åsby kulturhus i Stora Mellösa den 12 juli. Tillsammans har de skapat en sommarkonsert som tar avstamp i den svenska låtskatten, men där även egna låtar är en självklar del liksom kända amerikanska jazzklassiker och poplåtar.

Mathias Algotsson är jazzpianist och kompositör och det har gjort honom till en uppskattad samarbetspartner och han har spelat runt om i världen med välkända namn som Barbara Hendricks, Magnus Lindgren och Svante Henryson.

Svante Söderqvist verkar i Stockholm och samarbetar frekvent med välkända artister och musiker såsom Stockholm voices, Peter Asplund, Magnus Lindgren, Klas Lindquist, Claes Janson med flera.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.