”Tigrar” blir Sveriges officiella Oscarbidrag

Foto: Pressbild
Posted 2021-10-21 in Kultur, Nöje

Tigrar pressbild

Örebrosonen Martin Bengtssons bok “I skuggan av San Siro” blev kritikerhyllad film i form av “Tigrar”. Nu har den dessutom blivit vald till Sveriges officiella bidrag till Oscargalan.

 

Filmen har sedan premiären vunnit festivalpriser, blivit nominerad till Nordiska Rådets pris och dessutom hyllad av både svenska och internationella kritiker och filmintresserade. Nu har den alltså fått ytterligare bevis på hur stark den är genom att bli Sveriges officiella bidrag till Oscargalan. Regissör är Ronnie Sandahl som jobbat länge för att filmen ska bli verklighet.

– Ronnies bolag köpte option på boken någon gång kring 2011, så nästan tio år sedan. Sen är det ju snarare en regel än ett undantag att långfilmer har bökiga finansieringsresor fram till produktion och så var det även i detta fall, berättade Martin Bengtsson när vi intervjuade honom i september.

Övriga nominerade filmer som ”Tigrar” besegrade på vägen var ”Utvandrarna” och ”Clara Sola”.

– Det känns som att ha blivit uttagen till OS, men nu gäller det att prestera. Jag är en tävlingsmänniska och en exceptionellt dålig förlorare, sa Ronnie Sandahl när nyheten släpptes.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.