TV-serietips för julledigheten – och bortom

Text: Thomas Helsing Foto: Pressbild
Posted 2018-12-22 in Kultur, Leva & Bo, Nöje

För tv-serieknarkare som undertecknad finns det numera ett enormt lättillgängligt utbud. Det räcker med abonnemang på ett par streamingtjänster så har man att välja mellan under månader framöver. Men de flesta av oss har också begränsat med tid så därför tipsar Totally Örebro här om fyra serier som tar dig genom julledigheten OCH fyra serier att hålla utkik efter under 2019. Bara att välja de som passar dig!

 

Foto: Diyah Pera

The Chilling adventures of Sabrina
(Netflix)
IMDB: 7,8

När den gamla ungdomsserien ”Sabrina – tonårshäxan” återupplivas är det mesta förändrat, men inte nödvändigtvis till det sämre. Den här versionen är lite mörkare och behandlar betydligt tuffare tonårsproblem än vad originalet gjorde.

Vi saknar dock att katten Salem inte pratar här. Han var det som räddade originalserien många gånger när den blev lite för barnslig. Serien utspelar sig för övrigt i samma tv-universum som ungdomssåpan ”Riverdale” så bli inte förvånade för eventuella crossover i framtiden.

 

Final Space
(Netflix)
IMDB: 8,4

Den kom lite från ingenstans till Netflix i år och såg på ytan ut att vara en ”Futurama”-kopia. Istället visade den sig överträffa den tidigare nämnda serien med råge vad det gäller både djup och humor.

Astronauten Gary träffar rymdvarelsen Mooncake och ger sig iväg på en resa för att hitta universums slut. Action och crazy-humor blandas med allvar i en tecknad serie som visar sig ha ett rejält djup.

Säsong 2 kommer under nästa år så nu är det perfekt läge att ta igen det du missat.

 

Mr Mercedes
(Cmore)
IMDB: 8,0

Senaste succéserien baserad på Stephen King-roman är den här historien om en före detta polis som försöker hitta en massmördare. Brendan Gleeson briljerar i en av hans minst sympatiska roller och i sann King-anda introduceras övernaturliga inslag i mixen efter ett tag.

Två säsonger finns att grotta ned sig i under julhelgen och även om den andra är segare än den första är det fortfarande sevärt. En tredje säsong kommer under nästa år.

 

Foto: Seacia Pavao/Hulu

Castle Rock
(HBO)
IMDB: 7,9

Stephen King ligger bakom även vårt fjärde serietips för julledigheten. På sätt och vis. Det här är nämligen serien av King-nördar för King-nördar. Personer, platser, händelser och en myriad detaljer från Stephen Kings alla böcker blandas nämligen in i den här antologiserien.

Clownen Pennywise, sheriffen Alan Pangborn och fängelset från ”Nyckeln till frihet” är alla inslag i ”Castle rock” som dessutom redan är klar för en ny säsong nästa år.

 

Kommande under 2019

Good omens
(Amazon)
Premiär: Första halvåret 2019

När jordens invånare förbereder sig för slutet slår sig en ängel och en demon samman för att sätta käppar i hjulen för jordens undergång. Miniserien baseras på 1990-talsromanen med samma namn som författats av storheterna Terry Pratchett och Neil Gaiman.

Gaiman har också skrivit manus till serien och till huvudrollerna har man plockat David Tennant och Michael Sheen. Det här kan blir precis hur bra som helst.

 

Foto: Cheriss May/NurPhoto

The Witcher
(Netflix)
Premiär: 2019

Datorrollspelet med samma namn baserades på de polska originalböckerna och har varit enorma försäljningssuccéer. Det kändes därför givet att den här fantasyserien skulle få ta klivet över till tv-rutan.

Stålmannen-skådisen Henry Cavill känns dock som ett tveksamt val till huvudrollen men det återstår att se. Den fantastiska Witcher-världen är en stor moralisk gråzon och följer man föregångarna lär det bli både rått och naket.

 

Game of Thrones – sista säsongen
(HBO)
Premiär: April 2019

Så har vi snart nått slutet av en av de mest populära tv-serierna någonsin. Åtta år av svärdssvingande, incestuösa relationer, Hodor, intriger och drakar ska sys ihop i en sista säsong.

Vem blir ny härskare över Westeros? Vem vinner spelet runt tronen? Det blir sex sprängfyllda episoder där man får hoppas att de hinner knyta ihop alla trådar.

 

Den inre cirkeln
(Viaplay)
Premiär: Mars 2019

Knappt två år efter att romanen kommit ut släpper Viaplay serien baserad på den före detta moderata partisekreteraren Per Schlingmanns roman ”I maktens öga”.

Serien utspelas på Gotland under Almedalsveckan och fokuserar på några karaktärer som lever i eller i närheten av den politiska världens absoluta centrum. Låter som att det kan bli bra med tanke på att Schlingmann själv får sägas ha stora erfarenheter av just detta.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.