Ut med 2018 och in med 2019 – nyår på krogen

Text: Rebecca Unnerud
Posted 2018-12-20 in Leva & Bo, Nöje

nyår på krogen

Nyår på krogen? Få dagar på året rymmer så mycket förväntningar som årets sista dag. Glöm stress och press och välj och vraka bland stadens nöjespalats för att garantera en rejäl succéavslutning på 2018.

 

Nyår har alltid haft en mer offentlig karaktär än jul men oxfilén-i-ugnen eller en hysterisk ”nu måste vi ha årets bästa-fest” har ändå varit det mest givna alternativet. Men fler och fler drar sig ut till sin favoritkrog för att slippa laga mat eller för att slippa riskera ett avslaget tolvslag. Oavsett om du vill ha en traditionsenlig nyårssupé eller vill klubba finns det ett ställe för dig.

Om du inte vill vara utan fyrverkerier kan du smita förbi Slottet för att njuta av det traditionsenliga fyrverkeriet för att fira in 2019 på ett storslaget sätt.

 

Stora Örebro
Om du vill räkna in det nya året hos Stora Örebro kan du räkna med ett par överraskningar på tolvslaget.
Kvällen börjar klockan 18:00 med en nyårssupé, senare på kvällen drar Dj TBA igång festen som håller på fram till 03:00.

Kvällens meny
Förrätt: Hummer på en smörstekt potatisrösti med lagrad ost, syrlig dillmajonnäs, picklad kålrabbi & forellrom.
Huvudrätt: Helstekt oxfilé med svampsmör, puré på jordärtskocka, potatisterrine med kryddad ost, rödbeta & grönkål samt karljohansvampsås.
Efterrätt: Chokladmousse med krispigt flarn, hallon, maräng & syltat päron till efterrätt.
Vegetariskt alternativ: Friterad rotselleri på smörstekt potatisrösti med lagrad ost, syrlig dillmajonnäs, picklad kålrabbi & tångcaviar och risotto med variation på svamp & hyvlad parmesanost.

Öppet: 18.00-03.00
Pris för meny: 495 kronor
Ålder: 18+

 

Makeriet
Makeriet har satt ihop en 4-rättersmeny för 795 kronor per person och ett vinpaket för 395 kronor per person. Om man önskar vinpaket är det bra att boka i förväg men inget måste.

Kvällens meny

Förrätt: Tryfferad jordärtskockssoppa serveras med krispiga jordärtsskockor och löjrom.
Huvudrätter: Halv gratinerad hummer provencale och kryddbakad kalvfilé med pommes duchesse, gräddstuvad savoykål och portvinssky.
Efterrätt: Champagne-mousse, björnbärspanacotta, hallonsorbet och spunnet socker.

Bokas senast 27/12 klockan 15:00. Sittningar är vid klockan 18.00 och klockan 21.00.

Entré: 50 kronor
Pris för meny: 795 kronor per person

Ålder: 23+

 

Ritz
Fira in det nya året med Ritz. Klubben bjuder på Dj XXL på Main Stage och Dj Roger Q på Partygolvet. Även här lovar de att smälla av flera överraskningar vid tolvslaget. Förra året hade de fullt hus tidigt så Ritz hälsar att besökarna bör komma i god tid.

Öppet: 22.00-03.00
Entré: 180 kronor (förköp 120 kronor via Tickster).
Ålder: 18+

 

Satin
Att Satin har öppet på nyårsafton har blivit en stark tradition och förra året var det fullt tidigt. Martin Qvarfordt, evenemangsansvarig på Satin, säger att årets sista fest garanterat kommer bli en spektakulär natt som kommer gå till historien.

– Enligt tradition är detta en av de största festerna varje år. Nytt för de senaste åren är att vi haft fullsatt nyårssupé redan tidig kväll i vår restaurang och lounge. Vi förväntar oss fullt hus och rekommenderar våra gäster att säkra sin plats med förköp.

Satin kommer självklart räkna in tolvslaget och då kommer det bjudas på en hel del överraskningar.

Öppet: 22:00-03:00
Förköp: 100 kronor via Billetto. (Med förköpsbiljett kan du enkelt se fyrverkerierna och slinka förbi kön efter tolvslaget.)
Ålder: 18+

 

Villa Strömpis
Nyår på Villa Strömpis är en klassiker och en av årets skönaste hemvändarfester. De startar festen klockan 22:00 och sedan fortsätter den på alla dansgolv:

Main floor: DJ STQ, Party floor: DJ Freddan och Urban floor: Mustafebotan.

På tolvslaget kan de som vill ta del av fyrverkerierna i Strömpis trädgård och sedan fortsätter firandet till 03.00.

För en speciell kväll med guldkant kan ni boka eget bord. Då går ni före i kön med fri entré och sitter bekvämt där allt händer på avskild plats med egen servitris.

Öppet: 22:00-03:00
Entré: 195 kronor
Ålder: 18+

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.