Varför har multiplayerspel växt i popularitet under de senaste åren?

Foto: Bokskapet/Pixabay
Posted 11 månader sedan in Nöje, Sponsrat

Multiplayerspel har alltid varit populära, men har på senare tid sett en ytterligare ökning i popularitet. En av anledningarna till detta är uppkomsten av sociala streamingtjänster som Twitch, men även att det har lanserats många nya och oerhört populära spel på marknaden, exempelvis Fortnite. Miljontals människor spelar dessa spel på regelbunden basis, varav en stor skara av dem har som mål eller dröm att ta sig upp till den absoluta toppen av e-sporten.

 

Detta i kombination med att e-sporten är en av de snabbast växande sporterna i världen har resulterat i ett multiplayerspelen växer i popularitet för varje dag som går. Den förväntas till och med kunna bli den största sporten i världen.

3 anledningar varför multiplayerspel har blivit så populära under de senaste åren

Följande parametrar har ett finger med i spelet för varför multiplayerspel har blivit så populära under det senaste årtiondet:

  • Uppkomsten av sociala streamingtjänster. Sociala streamingtjänster i likhet med Twitch och Youtube har blivit oerhört populära under de senaste åren. Här streamas alla möjliga spel man kan tänka sig, samt att det är miljontals människor som varje dag besöker sajterna för att se sina favoritspelare när de spelar deras favoritspel.
  • Många nya och roliga spel på marknaden. Det tillkommer ständigt nya och roliga spel på marknaden. Spel som Fortnite hade en explosionsartad popularitet redan vid lanseringen, något som sedan har fortsatt för varje dag som går. Tack vare populariteten av dessa spel har spelare fått upp ögonen för andra multiplayerspel. Spelen tenderar att vara ganska dyra, därmed är det många som ansöker om en snabblån för att ta del av spelen när de första lanseras.
  • E-sportens genombrott. Även om e-sporten har funnits ganska länge har den inte varit i närheten av lika populär som den är i dagens samhälle. E-sporten är bland de snabbast växande sporterna i hela världen och förväntas bli en av de absolut största, om inte den största i framtiden. Prispengarna växer även för varje år som går, vilket gör att allt fler spelare försöker konkurrera om att få ta del av kakan.

2 av de mest populära multiplayerspelen just nu

Här är 2 av de mest populära multiplayerspelen i skrivande stund:

  • Fortnite. Det här är ett av världens mest populära spel just nu och har varit det under flera års tid. Spelet har ett tema som kallas för Battle Royale, vilket betyder att det går ut på att vara “the last man standing”. Här kan man antingen spela själv eller tillsammans med team.
  • CS:GO. Counter-Strike har varit en spelarfavorit i över 20 år och är fortfarande ett av de mest populära spelen i hela världen. Spelet är ett skjutspel som går ut på att man tillsammans med sitt lag ska besegra motståndarna genom att döda alla deltagare i det andra laget.

Sammanfattning

I skrivande stund är multiplayerspel mer populära än någonsin, och det av bra anledningar. Det har aldrig funnits lika välutvecklade spel eller spelenheter som det finns idag, och allt fler människor får upp ögonen för dessa spel för varje dag som går.

E-sportens explosionsartade popularitet har legat som grund för den ökade populariteten av multiplayerspel. Prispengarna är enorma och i paritet eller till och med större än i många andra lite mer traditionella sporter, vilket ligger som underliggande drivkraft till varför många spelare investerar otaliga timmar till att slipa på sina färdigheter.

Multiplayerspel kommer utan tvekan att fortsätta växa i takt med att tiden går. Nya tekniker och spel kommer på regelbunden basis, vilket gör att det alltid finns något nytt och roligt att testa. Av den anledningen kommer spelarna aldrig att bli uttråkade.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.