Virtual reality i Örebro

Text: Thomas Helsing Foto: Pressbild
Posted 2019-05-16 in Leva & Bo, Mode & Shopping, Nöje

Virtual reality i Örebro

Sedan den här artikeln publicerades har arkadhallen Arkadia VR hunnit öppna och sedan stänga för att flytta till större lokaler på Drottninggatan 28. Vi gjorde ett stort reportage där inför sommaren 2020 där vi kunde konstatera att vi numera har virtual reality i Örebro.

 

På drottninggatan, mellan Forex och och FFC, har det stått en lokal tom ett tag. Tidigare var det blommor och inredning men nu verkar det bli något helt annat.

 

Hantverkare har varit där och väggarna har målats om i en grön färg som verkar matcha det tilltänkta innehållet.

När vi pratade med den nya hyresgästen för några veckor sedan var han förtegen om vad det skulle bli, men någon form av virtual reality-upplevelse låg nära till hands. Så verkar det också bli för nu kan vi konstatera att två VR-maskiner av märket Virtuix har intagit lokalen.

När verksamheten öppnar upp dörren för allmänheten och om VR-upplevelsen kommer att kompletteras med någon annan typ av spel (vi har sett ett arkadspel skymta där inne) är än så länge inte känt. Men det ser ut som att det kommer att bli virtual reality i Örebro.

”Virtuell verklighet (engelska: Virtual reality – VR) är datorteknik som simulerar verkliga eller inbillade miljöer och vår närvaro och interaktion i dem. […] Till exempel kan man uppleva VR med VR-glasögon som i realtid visar bilder av en datorbaserad modell av miljön. VR-glasögonen känner av åt vilket håll man riktar blicken, och visar då bilder av modellen i motsvarande riktning. Det innebär att man kan betrakta modellen från olika håll genom att t ex vrida eller luta på huvudet.”
– Wikipedia

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.