10 tips innan du tecknar ett lån utan säkerhet


Posted 7 månader sedan in Leva & Bo, Övrigt, Sponsrat

Vet du var de bästa privatlånen finns? Vad är ett lån utan säkerhet och hur fungerar det? Idag finns det många olika lån på den svenska lånemarknaden, vilket gör det svårt för gemene man och kvinna att välja det rätta. Vi tänker ge dig 10 tips innan du tecknar ett lån utan säkerhet. På så sätt får du en grund att stå på, redan innan du ansöker om lån.

Att ta ett lån online, är idag det mest populära sättet att låna. Dock har detta också lett till att många tar onödiga lån. Om du verkligen har ett behov av att låna pengar, ska du dock läsa vidare. Ta del av våra tips och slutligen finna bästa och billigaste privatlån hos billige forbrukslån i Norge.

Exempel: Eff. rente 9,64%, kr 100.000, o/5 år, Kostnad kr 25.246 Totalt kr 125.246-.

Vi ger 10 viktiga tips och råd innan du tecknar ett privatlån utan säkerhet. Dessa tips gäller också dig som vill ta ett mikrolån eller SMS-lån, eftersom även det handlar om lån utan säkerhet.

Våra 10 tips innan du tecknar lån utan säkerhet

1. Kontrollera din ekonomiska situation

Något av det absolut viktigaste, innan du ens ansöker om ett lån, eller en kredit, är att ha kännedom om din ekonomiska situation. Se alltid till, att du har betalningsförmåga för att klara den skuldbörda du axlar.

2. Vilken typ av lån har du behov av?

I och med att det finns olika typer av lån, passar även dessa bättre eller sämre i olika situationer. Med det sagt är det viktigt att välja den rätta typen av lån utan säkerhet.

3. Låna till en buffert eller ska pengarna brukas?

Beroende på om du lånar till en buffert för oförutsedda händelser, eller om du ska förbruka pengarna direkt, står du i valet mellan flexible krediter eller privatlån. För att ha en buffert passar flexibla krediter bättre.

4. Låna inte mer än du behöver

Att ta ett lån innebär att du skuldsätter dig och skulder betyder ofta en lång löptid och högre räntekostnader. Genom att inte låna mer än du behöver, säker du också dina kostnader.

5. Kontrollera långivare

Precis som med allt annat gällande produkter och tjänster, finns det bättre och sämre val av långivare. Något du alltid ska kontrollera, är rykte och att denne är godkänd av Finansinspektionen samt Konsumentverket.

6. Ta lån med betalningsanmärkning

Idag är det många som letar lån med betalningsanmärkning. Visst är det en fördel för alla de som förändrat sin situation. Lån med betalningsanmärkning, medför inte att ett lån beviljas om du har skulder registrerade hos kronofogden.

7. Låna pengar utan inkomst

Det finns långivare som erbjuder lån utan inkomst. Här handlar det om att erbjuda lån till de utan fast taxerad inkomst. Dock betyder inte detta att du får ett lån beviljat utan att presentera en betalningsförmåga. Ibland erbjuds dock lån till personer med oregelbunden inkomst.

8. Finn bästa lån utan säkerhet online

Helt klart, finns bästa lån utan säkerhet online. Bästa sätt att hitta lån utan säkerhet med låg ränta och låga avgifter hos seriösa långivare, är att söka hos oberoende webbplatser som recenserar alla långivare.

9. Vad är lån utan UC?

Lån utan UC, betyder inte att du kan låna utan kreditupplysning. UC, står för Upplysningscentralen, som är ett svenskt kreditupplysningsföretag. För lån utan UC tas kreditupplysningen från annat kreditupplysningsföretag. Många gånger medför det fördelar för de personer som ansöker om lån ofta.

10. Finns det lån utan kreditupplysning

Nej, det finns inga lån utan kreditupplysning. I Sverige, är det lag på att kreditupplysning måste tas innan ett lån kan beviljas. Dock, finns det olika kreditupplysningsföretag, där vissa inte lagrar uppgifter i offentliga register.

Norska långivare på den svenska marknaden

Idag finns det inte bara svenska långivare på lånemarknaden, utan även norska, till exempel Bank Norwegian. Givetvis, bidrar det till ett bredare urval där du som låntagare får större valmöjligheter. Du kan också vända på det hela, och ifrågasätta om det också ger en större osäkerhet?

Svaret på det, är mycket enkelt. Nej, någon större osäkerhet infinner sig inte på den svenska lånemarknaden. Inte så länge du ser till att den du lånar av har godkänts av relevanta myndigheter.

Slutsats innan du tecknar ett lån utan säkerhet

Naturligtvis är det bra att det finns möjligheter att ta ett lån utan att uppvisa säkerhet. Dock ska du alltid vara medveten om att du behöver en säkerhet, för att klara att betala tillbaka din skuld. I fallet med lån utan säkerhet, handlar det om att din inkomst räknas som säkerhet. Din inkomst är det som långivaren beräknar din betalningsförmåga på.

Det här är också något du behöver tänka på, så att du vet med dig att du inte försätter dig i en omöjlig situation. Ett lån utan säkerhet betyder inte ett skydd för det du äger. Det är däremot smidigt, för rätt personer, att ansöka om lån utan säkerhet då det inte kräver mycket pappersarbete.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.