Arbetsbyxor – inte bara för män


Posted 2 veckor sedan in Övrigt

Vi lever i ett modernt samhälle där arbetsuppgifter idag inte är lika uppdelat beroende på kön. Idag arbetar kvinnor också i branscher som kräver mer fysiskt arbete, åtminstone i en större utsträckning än vad de gjorde för bara några år sedan.

 

Tyvärr är utbudet av arbetsbyxor för kvinnor betydligt mindre än den efterfråga som speglas i samhället. Många kvinnor tvingas köpa arbetsbyxor på herravdelningen, men faktum är att det finns arbetsbyxor dam som är anpassade efter kvinnokroppen.

Arbetsbyxor för kvinnor hos Engelbert Strauss

Som vi varit inne på är utbudet av arbetsbyxor dam inte lika stort som arbetsbyxor för män är. Det finns därför ett stort antal kvinnor som blir lidande när de ska hitta byxor för att arbeta utomhus så väl som i garaget. Så vart vänder man sig då när man ska hitta arbetsbyxor dam?

Vi rekommenderar Engelbert Strauss. Med sina många år på nacken har Engelbert Strauss genom åren tillverkat arbetsbyxor för kvinnor så väl som män. Arbetsbyxor som prioriterar säkerhet och skydd samtidigt som de sitter bekvämt och ser bra ut. Arbetsbyxor som kvinnor kan bära under en dag som kräver mycket praktiskt arbete helt enkelt.

Men det är inte bara arbetsbyxor dam kvinnor hittar hos Engelbert Strauss. Här finns det också ett brett utbud av andra arbetskläder och tillbehör som passar kvinnan som utsätts för mycket fysiskt arbete under dagen. Bland annat har Engelbert Strauss ett brett utbud av skyddssandaler och liknande skyddsutrustning.

Skyddssandaler är exempelvis viktigt på arbetsplatser där fallande föremål kan förekomma, eller där man hanterar farliga ämnen. Skyddssandaler och annan skyddsutrustning finns att tillgå hos Engelbert Strauss, och även där är funktionalitet i fokus samtidigt som utseendet prioriteras.

Hur väljer man rätt arbetsbyxor?

Som du säkert redan vet ser kvinnokroppar olika ut. På samma sätt föredrar några kvinnor vissa passformer och material gentemot andra. Här är det därför viktigt att hitta ett par som passar dig och dina behov. Det finns ett par olika arbetsbyxor att välja mellan, som funktionsmidjebyxa, cargobyxa, regnmidjebyxa, shorts, vinterbyxor och så vidare. Dessa olika sorters byxor kan användas hemma när man donar med hemmaprojekt eller när man befinner sig ute på arbetsplatsen.

När du väljer arbetsbyxor ska du endast tänka på ditt behov – men såklart också vara införstådd i vilka regler som finns på arbetsplatsen. Är det okej att bära shorts om sommaren kan detta vara både bekvämt och funktionellt. Om inte shorts är tillåtet kan ett par arbetsbyxor som släpper in luft fungera lika bra. Kroppsformen är också viktig att ha i åtanke, både för bekvämlighet och vad man trivs med. Sedan är många kvinnor vana vid att ha fickor på sina byxor, så tänk på om du behöver fickor eller inte. Till sist är det viktigt att tänka på vilket skydd de olika arbetsbyxorna har – se till att din säkerhet är prioriterad!

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.